CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, TBMM’de yapmış olduğu konuşmasında emekli maaşlarının meclis tatile girmeden önce iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, TBMM’de milletvekillerine “Gelin Meclis tatile girmeden emeklilerimize az da olsa rahat bir nefes aldıralım” diye seslendi. CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan geçim sıkıntısı içinde olan emeklilerin maaşlarında nefes aldıracak bir artışın yapılması gerektiğini gündeme getirdi. Milletvekili İlhan, yaşamın TÜİK’in anlattığı ve iktidarın söylediği gibi ucuz olmadığını belirterek yaz gelmesine rağmen meyve ve sebzenin yanına yaklaşılamadığını vurguladı.
“Halk etiketlerle baş edemiyor”
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, geçimle boğuşan emeklilerin uzun süredir beklediği ve bir nebze de olsa onları rahatlatacak olan maaş zamlarına yapılması gereken artışı TBMM Genel Kurulu'nda gündeme getirerek ivedilikle düzenlemelerin ortaya konmasına, bir an önce de uygulamaya alınmasına dikkat çekti.
Milletvekili İlhan, "AKP'nin "En düşük emekli maaşının artışına ilişkin bir gündemimiz yoktur." ifadesi emeklilerimizi çok ama çok sinirlendirmiştir. Çünkü yaşam, TÜİK'in anlattığı ve iktidarın söylediği gibi ucuz değil. Kiralar ateş pahası, yaz geldi ama yine de meyve sebzenin yanına yaklaşılmıyor. Giyim kuşamı söylemeye gerek yok sanırım. Sofralar küçülüyor, halk market market, pazar pazar geziyor ama yine de etiketlerle baş edemiyor." diye konuştu.
İlhan: "Halk artık meyveyi taneyle sebzeyi istatistiki hesapla alıyor!"
Milletvekili İlhan, halkın gıdayı tane hesabıyla aldığını belirterek içler acısı olan bu durumun iktidarın yandaşını kollayan günlük politikalar üretmesinden kaynaklandığını belirtti.
Emekliye 10 bin liralık artışın sağlanabileceğini ifade eden Milletvekili İlhan, "Değerli milletvekilleri, bizler TÜİK'in kurguladığı değil, vatandaşın yaşadığı gerçek enflasyonu konuşalım artık. Meyve taneyle, sebze istatistiki hesapla alınıyorsa tuz kokmuştur artık... Saraya harcanan milyarlarca liradan, yandaşlara verilen milyarlarca liralık desteklerden ve döviz garantili ödemelerden biraz tasarruf edilebilir ve emekliye 10 bin liralık artış sağlanabilir. Gelin Meclis tatile girmeden emeklilerimize az da olsa rahat bir nefes aldıralım diyor, teşekkür ediyorum." dedi.