Basında ve medyada aylarca tartışılan konuşulan konu millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı. Tabi televizyon kanallarında yorumcu çok her konuşmacı kendine göre yorumlar da yapıyor.

Efendim Millet İttifakı adayını açıklamalıymış, neden halen açıklanmadığı, seçimlere az bir zaman kaldığı v.s şeklinde içi boş bir çuval laf konuşuluyor.

Yorumcular konuşuyor da siyasiler durur mu, özellikle iktidar yanı siyasiler yine Millet İttifakının Cumhurbaşkanı adayının kim olduğu ve halen açıklanmadığı yönünde söylemleri ve eleştirileri televizyon ekranlarını da süslüyor. Hatta eleştirilerden Cumhuriyet Halk Partisi ve onun lideri, millet ittifakı partilerinin liderleri de bu eleştirilerden nasiplerine düşen payı alıyorlar.

Memleketi yönetecek olan Cumhurbaşkanının kimin olacağı elbette ki çok önemli. Ancak bugün itibarıyla henüz ortada alınmış bir seçim kararı yok. Bir yıl gibi birde süre de var, o halde yeri ve zamanı geldiğinde millet ittifakı bileşenleri Cumhurbaşkanı adayını açıklar ve millet de gider oyunu verir.

Memleketin bu gün konuşulması gereken çok önemli sorunları var. Basının ve medyanın vazgeçilmezleri sözde yazarlar çizerler nedense ülke sorunlarını pek konuşmuyorlar. Hayat pahalılığını, yüksek enflasyonu, işsizliği, sanayide ve tarımda üretimsizliği, ticaretin durma noktasına geldiğinden dolayı küçük esnafın artık çarklarını döndüremediğini, yine eğitimsiz bir genç neslin yetiştirildiğini yazan çizen konuşan yok nedense.

Oysa gerek televizyon kanallarında, gerekse basında yazarlar, konuşmacılar, yorum yapanlar memleketin meselelerini konuşmalı, tartışılmalıdırlar. Bunun yanı sıra çözüm önerileri nelerdir şeklinde farklı düşünceler alternatifler sunmalıdırlar.

20 yıla yakın süredir ülkeyi yöneten AKP iktidarının doğruları yanlışları, yaptıkları ve yapamadıkları konuşulup tartışılırken bu hale ülkenin nasıl geldiği, insanların açlık ve sefalete nasıl getirildiği açıklanmalıdır. Yine muhalefetin yaptıkları yapamadıkları tartışılmalıdır.

Yüksek enflasyonla nasıl mücadele edileceği ve hayat pahalılığının nasıl önleneceği konusunda düşünceler ortaya konulmalı, işsizliğe çözüm yolları tartışılmalıdır. Görülüyor ki, millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını tartışmak meselelere çözüm olmuyor.

Geldiğimiz noktada sokakta işsizlik var, açlık var, sefalet var, umutsuzluklar var. Millet, çözümsüzlüğe çözüm bulmak, karanlığı aydınlık etmek, yokluk, açlık ve sefaletten kurtulmak için seçim gününü bekliyor.