24 Haziran 2018 seçimlerinin üzerinden bir yıldan fazla bir zaman geçti. Seçimler sırası bakanlar başta olmak üzere tüm AK Parti’nin kurmayları Kırşehir’e gelerek birçok vaatlerde bulundu. Bu vaatler ne oldu? Seçim bitti, unutuldu, gitti!..
Her şey geride kaldı, her şey lafta kaldı.
Neydi o vaatler Kırşehir’i cennete çevireceklerdi. Kırşehirliler inandı mı sanki!
Olan Kırşehir’e oldu.
Yazık oldu Kırşehir’e.
AK Parti iki milletvekilinden birisini nasıl kaybetti, neden kaybetti? Bunu yine uzun uzun yazmak istemiyorum. Çok iyi sorgulanmalı. Vebali olanlar, AK Partili olup ta partisine oy vermeyenler sorgulanmalıdır. AK Parti’de durup da çıkar peşinde koşanlar, AK Parti’nin ilke ve ideolojisiyle bağdaşmayan hareketler içinde olanlar seçimleri kaybettirdiler.
AK Parti’den yeniden aday gösterilmeyen Mikail Arslan gitti, Kırşehir’e hizmet bitti. Bu durumu sadece ben değil, bütün Kırşehirliler yüksek sesle söylüyor. “Eğer Mikail Arslan aday gösterilip seçilseydi AK Parti iki milletvekili çıkarırdı” diyenler çoğunlukta.
Kırşehir’de bir milletvekiliyle temsil edilen AK Parti hiçbir sorunu çözemiyor, hizmet getiremiyor. Kırşehir’in katmerlenen sorunları her geçen gün büyüyüp gidiyor. Tabi olan da yine Kırşehir’e oluyor.
24 Haziran milletvekili seçimlerinden sonra, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de belediyeyi kaybeden AK Parti verdikleri vaatleri yerine getirmez ve sorunlar artarak devam ederse, yapılacak ilk seçimde göreceksiniz bu bir milletvekilini de kaybedecek. Belediyeyi nasıl kaybetti, sebeplerini bütün Kırşehirliler biliyor! İleri ki bir yazımda uzun uzun bu gerçekleri yazacağım.
İşte Kırşehir eski Milletvekili Mikâil Arslan tarafından yıllarca verilen büyük uğraşlar sonucu projelendirilip, yatırım programına aldırılan, ancak bugün yarım kalmış ve kaynak yetersizliği nedeniyle başlanamayan 200 yataklı Kırşehir Ek Devlet Hastanesi, Mucur Devlet Hastanesi, Valilik Hizmet Binası, Uygulama Oteli ve Öğretmenevi İnşaatı, 40 Derslikli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi İnşaatı daha pek çok yarım kalan, yüz üstü kaderine terk edilen işleri kim takip edecek, kim ayağa kaldıracak?
Şimdi Kırşehirliler nasıl eski milletvekili Mikâil Arslan’ı nasıl aramasınlar?
Kırşehir Sağlık’taki sorunlar hiç bitmiyor Devlet Hastanesinde görev yapan uzman doktorlar Kırşehir’i terk edip başka il ve ilçelere gidiyorlar ya da emekliliği seçiyorlar.
CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan mesleği de doktor olduğu için sık sık Kırşehir Devlet Hastanesi’nin sorunlarını Meclis gündemine taşıyor, Bakana sorular soruyor, ama kimler dinler? Zavallı, garibim kendisi soruyor, kendisi dinliyor! AK Parti’den kimsenin sesi çıkmıyor. Kırşehir kaybediyor.
Yukarı da özetlediğim nedenlerden dolayı AK Parti’nin önümüzdeki seçimlerde işi çok zor. Öyle gözüküyor bu gerçekleri belirtmeliyiz, söylemeyenler yanlış yapıyorlar.
Şuan AK Parti’den Kırşehir’in bir milletvekili var. Parti teşkilatlarıyla, Ankara Milletvekili Hacı Turan’ı yanına alsa, eski milletvekili Mikâil Arslan’ın koluna girse Kırşehir’in sorunlarını çözemezler mi? Bütün puan ve sevaplar Milletvekili Mustafa Kendirli’ye yazılır. Burada kazanan Kırşehir olur, kazanan AK Parti olur, kazanan Mustafa Kendirli olur.
Kırşehir’de Kendirli’nin aslında her görüşe açık olduğunu, eleştirileri, hatasını kabul eden bir yapıya sahip olduğunu herkes söylüyor. Acaba onu birileri mi etkileyip, yanlış yaptırıyor soruları aklımıza geliyor.
Mustafa Kendirli şöyle bir düşünsün, başka illerin eski ve yeni milletvekilleri el ele kol kola girerek memleketlerine neler kazandırıyorlar neler? Yapmazsa, yapamazsa partisine de Kırşehir’e de yazık eder. İşte 2019 yılının sekiz ayı da geçip gitti, boşu boşuna…
Kırşehir’de AK Parti’den üç kez milletvekili seçilerek tarihe geçen, Kırşehir’de pek çok yatırım ve hizmetin altında imzası bulunan Mikâil Arslan’ı Kırşehirliler arıyor da bulamıyor. Neredesin ey Mikail Arslan? Kırşehir’in sorunları seni bekliyor, Kırşehirliler seni özledi.
“Meyveli ağaç taşlanır” diye bir sözümüz vardır.
İşte Mikâil Arslan da meyveli bir ağaç. Kırşehir’de bugün hangi hizmet ve yatırım varsa mutlaka altında onun emeği ve katkısı olduğu ortada. Aslından Mikâil Bey’in hizmetlerini Kırşehirliler çok iyi biliyor. Çünkü üç dönem AK Parti’den Kırşehir Milletvekilliği döneminde Kırşehir’e pek çok hizmetleri getiren Mikâil Bey’i Kırşehirliler çırayla arıyor.
Biz buradan Mikâil Bey’in Kırşehir için gecesini gündüzüne katarak ne kadar çok çalıştığını, hangi projeleri hayata geçirdiğini saymakla bitiremeyiz.
AK Parti’nin iktidarı döneminde üç dönem Kırşehir Milletvekilliği yapan Mikâil Arslan’ın Kırşehir’e kazandırdığı Ahi Evran Üniversitesi, Polis Meslek Yüksekokulu, Adliye Sarayı, yeni Devlet Hastanesi, TOKİ Konutları, Sıdıklı-Sarıyahşi Köprüsü, Kaman’daki onlarca yatırımlar, duble yollar, okullar ortada… Say say bitiremeyiz.
Yine Mikâil Arslan’ın, Kırşehir E Tipi Cezaevi’nin kaldırılarak Ekizağıl bölgesine devasa bir cezaevi yapılmasını sağladığını ve bu sayede gelecekte Kırşehir’in nüfusunun 25 bin artacağını Kırşehirliler çok iyi biliyor. Mikâil Arslan’ın projelerinden biri de Samsun’dan başlayıp, Kırşehir’den geçip Aksaray’a ilerleyen ve Mersin’e uzanan demiryolu projesi devam ediyor. Ankara, Aksaray, Konya, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illeri ve ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Ankara-Niğde Otoyolu hızla inşa ediliyor.
İşte bugün Kırşehir’e 200 yataklı yeni bir Ek Devlet Hastanesi, projesi vardı. Ahi Evran Üniversitesi içine Fizik Tedavi Merkezi ve 4 bin kişilik devasa ve modern bir spor ve kongre merkezi planlıyordu Mikâil Bey. Ne durumda bütün bunlar? Yapılıyor mu? Yapılacak mı? Kırşehirliler adına soruyorum.
Yine Mikâil Bey’in Kırşehir-Nevşehir Tuzköy Havaalanı Yolu’nun kısaltılması çalışmaları, Kırşehir-Kaman Balâ Yolu’nun iyileştirme çalışmaları, Kırşehir-Boztepe yolu ve diğer yol projelerini yakından takip ettiğini biliyoruz. Kırşehir’e modern ve çok amaçlı Öğretmenevi, Valilik hizmet binasının yapılmasını başlatan Mikâil Arslan’ı tüm ilçelerde yaptırdığı eserleri var.
Çiftçiye, köylüye, besiciye, yatırımcıya verdiği katkılar da ortadayken, Kırşehir için gittiği bakanlıklarda adeta bakan gibi karşılanıp, destek aldığını bilen, ama işine gelmeyen bir takım insanlar, ondan nedense rahatsızlar? Ondan çekiniyorlar.
Yapmayın Beyler. Şu üç günlük dünyada değer mi?
Hani bir zamanların Adalet Partili milletvekilimiz Memduh Erdemir, hani onun öğrencisi ANAP'lı Kâzım Çağlayan, hani CHP’nin Karaoğlanı Mustafa Aksoy vardı?
Bu milletvekilleri Kırşehir için, görev yaptığı yıllarda Kırşehir’in köylerinin elektrik, su, telefon, okul, yol gibi hizmetleri getirmişlerdi. Mesela bir Kâzım Çağlayan Petlas Lastik Fabrikası’nı hizmete açtırdı. Şeker Fabrikası’nın temelini attırdı. Bugün bu iki fabrikada binlerce kişi çalışıyor, Kırşehir ve ülke ekonomisine büyük katkı sunuyor. Yine Kâzım Çağlayan Kızılırmak’ın üzerine yaptırdığı Kayapa Köprüsü’yle Nevşehir’in köyleri Kırşehir’e geliyor, burada alışveriş yapıyor, ilimiz ekonomisine katkı sağlıyor.
Memduh Erdemir de Çuğun ve Kültepe Barajları’nı Kırşehir’e kazandırmış ve yöre çiftçilerine büyük katkı sağlamış bir milletvekilimizdi.
Mustafa Aksoy da Kırşehir ve Çiçekdağlılara yaptığı unutulmaz hizmetlerle bugün hala onu tanıyıp bilenler tarafından şükranla anılıyor.
Yani o eski milletvekilleri Kırşehir ve Kırşehirliler için çırpındılar her türlü hizmeti getirdiler. Şimdi ben bunlara Mikail Arslan’ı da ekliyorum. O da bunlar gibi yiğit, çalışkan birisi olarak hatırlanıyor ve unutulmayacak.
Yeri gelmişken Memduh Erdemir’e, Kâzım Çağlayan’a, Mustafa Aksoy’a Allah’tan rahmetler diliyorum. Ruhları şad olsun. Mikail Arslan’a da Allah’tan sağlıklı uzun ömürler diliyorum.
Birilerinin Mikâil Bey’den ve Kırşehir’den ne istiyorlar anlamakta güçlük çekiyor insanlar… Zaten onları bütün Kırşehirliler ve bizler çok iyi biliyoruz. Gerekirse onların da cemayizvvelini yeri gelince yazarız.
Onu bunu karalayarak, yıpratarak bir yerlere gelmek isteyenler unutmasınlar ki “Yükselirken çok dal kıranlar inerken tutunacak dal bulamazlarmış!”
Mikâil Bey’den çekinip te onu engel olarak görenler de bu duruma düşerler.
Evet, sevgili okurlarım, değerli Kırşehirliler, yukarıda özetlediğim yarım kalmış, yüzüstü bırakılmış, yatırım ve projelerin tamamlanması için yazıyorum, ilgilileri uyarıyorum. Kimse bu yatırım ve projelerin tamamlanması için üzerine düşeni yapmıyor.
Bu memleket bizim. Ekmeğini yediğimiz, suyunu içtiğimiz Kırşehir’in her sorunu benim sorunumdur. Benim gibi böyle memleketine sahip çıkıp, gerçekleri yazanlar belki sevilmez. Yağcılar, yalakalar, ihaleciler, çıkarcılar yazmadıkları ve yazamadıkları için onlar sevilir. Ama bunların memleketlerine kötülük yaptıkları er geç anlaşılacaktır. Benim nokta kadar çıkarım ve menfaatim yok, herkes bilir. Yaşım 70 olmuş, benim amacım Kırşehir’e hizmet getirenlerin yanında yer almaktır, onlara yardımcı olmak ve desteklemektir.
Kırşehir’e hizmet gelirse bütün Kırşehirliler yararlanır.
Ben de bundan gurur duyar, yazdıklarımla övünç duyarım.