KIRŞEHİR’DE özellikle kanserde erken teşhis sağlanması ve erken tanı ve tedaviyle hastalığın ilerlenmesinin önlenmesi ve toplumda farkındalık yaratılması amacıyla Kırşehir Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından yapılan tarama çalışmaları sürüyor.
Vatandaşları bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalık yaratma noktasında birçok etkinlik ve faaliyet düzenleyen Kırşehir Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, “Kansere İnat, Tarama Hayat” sloganıyla vatandaşların yanı sıra etkin ve verimli olunması noktasında çalışanlarını da bilgilendiriyor.
Kanserde erken teşhise yönelik olarak Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları değerlendirmek ve çalışmaların daha etkili ve verimli sunulması için 21 Mayıs 2015 tarihinde Toplum Sağlığı Merkezleri Sorumlu Tabipleri ve Sağlık Evleri’nde çalışan personel ile bir toplantı gerçekleştirildi.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, 40-69 yaş arası kadınlara yönelik meme kanseri, 30-65 yaş arası kadınlarda rahim ağzı kanseri ve 50 -70 yaş arası kadın ve erkeklerde kalın bağırsak kanserinin erken teşhisine yönelik olarak yürütülen çalışmaların gezici ekipler oluşturularak ev ziyaretlerinde bulunulacağını belirtti.
GGT kitlerinin dağıtımı için kurum ziyaretlerinin devam edeceğini belirten Demirbaş, kurulan stantlarla halka kanser hakkında bilgilendirmeler yapılacağını ve gezici araçla tüm periferde taramaların ve çalışmaların devam edeceğini söyledi.