Türkiye Futbol Federasyonu 2’nci Lig Kırmızı Grupta mücadeleye 24’üncü haftada oynanan 10 karşılaşmayla devam edildi. Ligin 24’üncü haftasında sonucu merakla beklenen 2 maçında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, lider Eyüpspor’a yenilirken, liderin en yakın rakibi Vanspor ise Sakarya’dan 1 puanla döndü. Ligin sürpriz ekiplerinden Bodrumspor ise haftayı galibiyetle kapatarak play-off potasına girdi.
TFF 2’nci Lig Kırmızı Grupta 24’üncü hafta maçları Perşembe günü oynanan 10 karşılaşmayla tamamlandı. Bu 10 karşılaşmada fileler 35 kez ağlarla buluştu. Perşembe günkü bu 10 karşılaşmayı 6 ev sahibi, 3’te deplasman takımı kazanırken 1 mücadele ise beraberlikle sonuçlandı.
Ligin 2’nci yarısı itibariyle aldığı sonuçlarla zirvedeki yerini sağlamlaştıran Kırşehir Belediyespor, Eyüpspor ile olan puan farkını da düşürmenin, şampiyonluk ipini lider olarak bitirmenin hesaplarını yapmaya başlamıştı.
Geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda ligin alt sıralarında yer alan ekiplerinden olan 1922 Konyaspor’u 2’nci yarıda Üstün Bilgi’nin golüyle devirerek lider Eyüpspor’da sahasında puan kaybetmesiyle aradaki puan farkı 10’a düştü. Bu avantajı iyi değerlendirmek isteyen Kırşehir Belediyespor, rakibi Eyüpspor karşısında hiç ummadığı bir oyun ve kaybettiği 2-0’lık skorun ardından puan farkını düşürme şansını elinle tepmiş oldu. Bu sonucun ardından Eyüpspor, puanını 56 yaparak adım adım şampiyonluğa gidip liderliğini sürdürdü. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor ise 43 puanda kalarak 24’üncü haftayı 3’üncü sırada tamamladı.
Lider Eyüpspor’un haftalardır amansız takibini sürdüren Vanspor ise Play-Off hattı içinde yer alan güçlü rakibi Sakaryaspor’a konuk oldu. Mücadele her iki ekibin karşılıklı golleriyle 1-1 berabere bitti. Vanspor puanını 47 yapıp haftayı 2’nci, Sakaryaspor ise 42 yapıp 24’üncü haftayı 5’inci sırada bitirdi.
Bodrumspor fırtınası dur durak bilmiyor. Muğla temsilcisi kendi sahasında konuk ettiği Tarsus İdmanyurdu’nu 3-1’lik skorla geçerek Play-Off yolunda emin adımlarla devam ediyor. Mücadeleyi 3 golle kazanan Bodrumspor puanını 42’ye çıkardı ve haftayı da Kırşehir Belediyespor’un 1 puan gerisinden 4’üncü sırada tamamladı. Ligdeki 9’uncu yenilgisini alan Tarsus İdmanyurdu ise 24’üncü haftada 33 puanda kalıp haftayı da 11’inci sırada tamamladı.
Ligde son haftalar itibariyle bir türlü istikrar yakalayamayan buna karşılıkta Play-Off hattından yavaş yavaş uzaklaşmaya başlayan Turgutluspor, Perşembe günü deplasmanda alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Bayburt Özel İdarespor’a konuk oldu. Ege temsilcisi mücadeleyi 2-1’lik skorla kaybederek Play-Off yarışında ağır bir yara alarak 42 puanda kalıp 6’ncı sıraya geriledi. Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren ve son 4 karşılaşmasının tamamını kazanan Bayburt Özel İdarespor ise 24’üncü haftada puanını 26 yapıp 16’ncı sıraya yükseldi.
Son haftalarda aldığı sonuçlar sesiz bir şekilde Play-Off’a doğru ilerleyen Kırklarelispor, Ligin 24’üncü haftasında deplasmanda karşılaştığı Karacabey Belediyespor’a 3-1’lik skorla yenilerek bu sezon ki 4’üncü mağlubiyetini aldı. Bu sonucun ardından haftayı puansız kapatan Kırklarelispor, 38 puanda kalıp 24’üncü haftayı 7’nci, sahadan 3 puanla ayrılan Karacabey Belediyespor ise puanını 30 yapıp haftayı 14’üncü sırada tamamladı.
Son 2 maçtan galibiyetle ayrılarak Play-Off umutlarını ilerleyen haftalara taşıyan Serik Belediyespor, Ligin 24’üncü haftasında kendi sahasında konuk ettiği lig sonuncusu Kardemir Karabükspor’u 4-0 gibi farklı bir skorla geçerek puanını 38 yapıp haftayı 8’inci sırada tamamladı. Karabükspor ise 2 puanla son sırada yer aldı.
Düşme hattından uzaklaşan İstanbul ekibi Pendikspor, kendi sahasında ligin düşme hattında bulunan ekiplerinden Kastamonuspor’u konuk etti. Pendikspor mücadeleyi 4-1 gibi farklı bir skorla kazanarak puanını 32’ye çıkararak 24’üncü haftayı 12’nci sırada tamamladı. Ligdeki 13’üncü yenilgisini alan Kastamonuspor ise bu sonucun ardından 21 puanda kalarak 24’üncü haftayı 19’uncu sırada tamamladı.
24’üncü haftanın son karşılaşmasında geçtiğimiz hafta sahasında temsilcimiz Kırşehir Belediyespor’a yenilerek düşme hattından kurtulamayan 1922 Konyaspor, deplasmanda karşılaştığı Mamak FK’yı 3-1’lik skorla kazanarak 2 maçlık galibiyet özlemini sona erdi. Bu sonucun ardından 1922 Konyaspor, 24’üncü haftayı 26 puanla 15’inci sırada tamamlarken, bu yenilginin ardından Mamak FK ise 23 puanda kalıp haftayı 17’nci sırada bitirdi.
Taner Öcal’lı Etimesgut Belediyespor, küme düşme hattından uzaklaşarak Play-Off hattına doğru ilerliyor. Başkent temsilcisi Etimesgut Belediyespor deplasmanda karşılaştığı Elazığspor’u 4-1’lik skorla mağlup ederek üst üste 3’üncü toplamda da 9’uncu galibiyetini alarak puanını 34 yapıp 9’uncu sıraya yükseldi. 21 puanda kalan Elazığspor ise haftayı 18’inci sırada tamamladı.
Pazarspor’a bir haller oldu. Bir ara zirvenin en iddialı takımı olan Karadeniz temsilcisi oynadığı son 4 karşılaşmanın tamamını kaybederek düşüşü devam ediyor. Pazarspor son oynadığı maçta deplasmanda Sivas Belediyespor’a 2-0’lık skorla kaybetti. Bu sonucun ardından 34 puanda kalan Pazarspor, 24’üncü haftayı 10’uncu sırada tamamladı. Bu galibiyetin ardından puanını 30 yapan Sivas Belediyespor ise haftayı 13’üncü sırada kaldı.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2’nci Lig Kırmızı Grupta 25’inci hafta 24 Şubat Çarşamba günü oynanacak olan 10 karşılaşmayla devam edilecek. Temsilcimiz Kırşehir Belediyespor, 25’inci haftada deplasmanda Tarsus İdmanyurdu ile karşı karşıya gelecek.