anjiyo copy

KIRŞEHİR’DE yıllardır olması istenen, ancak olması gereken kriterler nedeniyle birçok insanın canından olmasına neden olan anjiyo ünitesinin kurulması netleşirken, şehrimiz sağlık alanında arzu ettiği taleplerine kavuşuyor.
Şehrimizde anjiyo ünitesi kurulumu nüfus kriteri nedeniyle gerekli görülmezken, Kırşehir Milletvekillerinin girişimleriyle kalp-damar ameliyatlarının gerçekleştirilebileceği, teşhis ve tedavinin de sağlanarak, Kırşehir’in yanı sıra çevre illere de hizmet verecek bir ünite yapımı için olumlu gelişmeler yaşandı.
AK Parti Kırşehir Milletvekili Av. Salih Çetinkaya, sağlıkta hizmetlerin kaliteli ve zamanında yapılmasının çok önemli olduğunu ve Kırşehirli hemşehrilerine bu noktada gerekli olan hizmetin sunulması için çalıştıklarını ifade etti.
Gazetemiz Kırşehir Çiğdem’e açıklamalarda bulunan AK Parti Kırşehir Milletvekili Av. Salih Çetinkaya, “Seçim döneminde çok ciddi vaatlerimizden bir tanesiydi. Yoğun bir mesai harcadık arkadaşlarımızla beraber. Aslında prensip olarak bizim gibi illerde anjiyoya sıcak bakmıyorlardı, ama hükümetimiz sağolsun Bakanımız uğraşlarımız neticesinde Kırşehir’in çok arzu ettiği, talep ettiği anjiyo ünitesini şehrimize kazandırdık. Süreç meselesi, kurulumu zaman alacak, ama netleşti. Şu anda yer tespiti, yer teslimi yapılacak mevcut hastanemiz içerisinde. Biz şöyle düşünüyoruz, ameliyat olunabilecek, teşhis koyabilecek, tedavi olunabilecek bir anjiyo ünitemiz olsun. Sadece anjiyo yapıp başka illere sevk etmek değil de, belli tedaviler yapılsın, belli teşhisler konulsun istiyoruz. Kırşehir Devlet Hastanemiz, sadece Kırşehir’e değil, Kozaklı, Ortaköy, Şereflikoçhisar, Sarıyahşi gibi bölge insanına hizmet veren bir hastane ve dolayısıyla poliklinik yoğunluğu var. Anjiyo gelince yoğunlumuz daha da artacak. Ek binanın ihalesi yapıldı, yer teslimi yapılacak. 300 yataklı ek bir hastane daha yapacağız, Kırşehir’e kazandıracağız. İnşallah daha fazla hoca ile daha fazla teşhis ve tedavi, daha fazla ameliyat yapılacak. Ben özverili ve fedakar şekilde çalışan doktorlarımız ve sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sağlık çok önemli ve sağlık hizmetlerinin kaliteli ve zamanında alınması çok önemli. Yeni 5 tane daha ambulans kattık hizmetimize. Kırşehir’de çok fazla bir eksiğimiz yok. Bu yatırımları yaptıktan sonra da Kırşehir tam teşekküllü bir sağlık hizmeti olacak. 100 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi de şu anda ihalesi yapılıp bu yıl inşaatına başlanacak. Dolayısıyla hem Rehabilitasyon Hastanemiz, hem 300 yataklı ek binamız, hem poliklinik binamızla Kırşehir’de sağlık alanındaki sorunu büyük oranda çözmüş olacağız” şeklinde konuştu.
ÖTE YANDAN Kırşehir’de eksik yapılan projeler nedeniyle sürekli ek binalar yapılarak sorunların giderilmeye çalışıldığı sağlık alanında yeni projeler de gündeme geliyor.
Şehrimizde 7 Mart 2011 tarihi itibariyle tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başlayan, ancak kısa süre zarfında yetersizliği ile gündeme gelen, Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsünü aldıktan sonra fiziki yetersizliği daha artmış ve sağlık hizmetinde sıkıntılar yaşayan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine yapılacak olan 40 ek polikliniğin yanı sıra Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi’ne de 200 yataklı hastane yapılacak.
Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan fiziki yetersizlik nedeniyle şu anda ek bina yapılırken, ek binanın da yeterli olmaması halinde alternatif olarak Ahi Evran Üniversitesi Rektörlüğü’nün talebi doğrultusunda 200 yataklı hastane yapımı da söz konusu olacak.