Şiirleri birçok dile çevrilen, ülke sınırları içinde ve dışında birçok makamı bulunan, “Bir ben vardır bende benden içeru” ifadesiyle tüm insanlığa; insanlığın dünyaya dönük tarafından ziyade manevi boyutu, ruhani güzellikleri göstermeye çalışan ve sevgiyi, kardeşliği, hoşgörüyü, barışı güzel mısralarda buluşturan Yunus Emre, Anıt Mezarı başında ve Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak etkinliklerle anılacak.
Büyük Türk Mutasavvıfı Yunus Emre anma etkinlikleri, Kırşehir ve Aksaray Valilikleri tarafından ortaklaşa hazırlanan programla gerçekleştirilecek.
Kırşehir'e bağlı Ulupınar Köyü'nde 23 Ekim 2017 Pazartesi günü saat 11.00’de Yunus Emre Türbesinin ziyaret edilmesi ile başlayacak anma etkinlikleri, aynı gün saat 14.00'te Kırşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen program ile devam edecek.
Kırşehir Valiliği’nin katkılarıyla hazırlanan “Ey Yunus” isimli belgeselin ilk kez izleyicisi ile buluşacağı etkinliğe Kırşehir halkını davet eden Vali Necati Şentürk, “İlmi bilgiler ışığında Yunus Emre’nin hayatı ve yaşadığı mekânlar hakkında kesitlerin sunulduğu “Ey Yunus” isimli belgeselin yapımı tamamlandı. Bu etkinlikte katılımcılarla birlikte belgeseli izleyeceğiz. Bu önemli programa tüm halkımızı davet ediyorum” dedi.
Protokol konuşmalarının yanı sıra Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Doğan'ın sunacağı konferans ile devam edecek etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu'nun Sema Mukabelesi, İlahi ve şiir dinletisinden sonra “Yunus Emre ve Aşk” isimli gösteri ile sona erecek.
HABER MERKEZİ