Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin manevi huzurunda Kazakistan’ın Almatı şehrinde Kafkas Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından 20-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen eğitim fuarına Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve beraberindeki heyet katıldı.
KÜNİB üyesi olan Ahi Evran Üniversitesi de katıldığı fuarda Rektör Karakaya’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gökbel ve Dış İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erman Akıllı eşlik etti.
Orta Asya coğrafyasını bütün değerleriyle okuma, anlama ve projelendirme çalışması yürüten birliğin eğitim fuarına katılan Prof. Dr. Vatan Karakaya, söz konusu organizasyonunun öğrenciler açısından büyük avantajlar, Ahi Evran Üniversitesi açısından da Kazakistan’da tanınma imkânı sağladığını dile getirdi.
Üniversiteyi yurt dışında okumayı planlayan Kazakistanlı öğrenciler, KÜNİB eğitim fuarında üniversitemize yoğun ilgi gösterdi. Fuar süresince üniversitemizin standını ziyaret eden öğrencilere, üniversitemizin bölümleri hakkında bilgi verilerek çeşitli tanıtım materyalleri dağıtıldı.
REKTÖR PROF. DR. VATAN KARAKAYA’DAN KAZAKİSTAN’DA BASIN TOPLANTISI
Fuar kapsamında Kazakistan’ın Almatı şehrinde bir dizi ziyarette bulunan Rektör Karakaya, Türkiye’den ve dünyadan 13 farklı üniversitenin rektörünün yer aldığı basın toplantısına katıldı.
Basın toplantısının açılış konuşması yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, yükseköğretimde uluslararalılaşma, kalite ve marka olmanın gereklerinden bahsetti.
Bununla birlikte Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Karakaya, Ahi Evran Üniversitesi önderliğinde kurulması planlanan ve bir medeniyet projesi olacak olan “Ahi Üniversiteler Birliği” platformunun da müjdesini verdi.
Rektör Karakaya’nın Ahi Üniversiteler Birliği projesi diğer üniversite rektörlerinden de büyük destek ve ilgi gördü. (HABER MERKEZİ)