Kırşehir’de “İpçi Erdoğan” olarak bilinen, yazdığı unutulmaz öykü ve şiirleriyle tanınan köşe yazarımız Erdoğan Çalışkan’ın ilk kitabı “Sözüm mü Kaldı” Kırşehirli şiir severlerle buluştu.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz’ın desteği ile Kırşehir Belediyesi Kültür Yayınları arasında bastırılan Erdoğan Çalışkan’ın “Sözüm mü Kaldı” şiir kitabını gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e imzalayarak hediye eden Erdoğan Çalışkan’ın, 326 sayfadan oluşan kitabında çeşitli konularda şiirleri bulunuyor.
Erdoğan Çalışkan, kitabının basımını sağlayarak her türlü desteği veren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile Başkan Yardımcısı Nuri Araz’a teşekkür ederek, “Yıllardır kaleme aldığım şiirlerimin kaybolup gitmemesi için saygıdeğer Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’ndan gelen teklif üzerine böyle bir kitabı yayınladım. Bu konuda katkı ve emeği geçen Başkanımız Ekicioğlu ve ekibine minnettarım” dedi. 
Yazmaya öykü ile başlayan Erdoğan Çalışkan, hikâyelerinde gerçek hayattan alınmış olaylara yer veriyor. Babası Hasan Çalışkan’ın sağlığında yazdığı şiirleri düzenleyip yerel gazetelerde yayımlatırken, 2006 yılında kendisi de şiir yazmaya başlayan Erdoğan Çalışkan, Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği’ne (KIYŞAD) üye olarak kendini şiir teknikleri anlamında daha çok geliştirdi. 
Bu gelişiminde en büyük katkıyı sunanın Emekli Edebiyat Öğretmeni Mesut Arıöz olduğunu belirten Erdoğan Çalışkan, 2012 yılından bu yana hece vezniyle şiirler kaleme alıyor.
Yazar ve şairimiz Erdoğan Çalışkan’ı kutlar, daha nice eserlere imza atmasını diler, başarı ve sağlık dileriz. 
EROĞAN ÇALIŞKAN KİMDİR?
1952 yılında Kırşehir merkeze bağlı Karacaören köyünde doğdu. İlköğretimi Karacaören köyünde, orta ve lise öğrenimini Kırşehir’de tamamladı. 1971 yılında Ankara’da altı ay süren Radyo, Telsiz, Televizyon kursuna katıldı, PTT’den telsizcilik teklifi gelse de babasının telkiniyle ipçi dükkânlarının başına geçti ve 47 yıl bu mesleği sürdürdü. Çeşitli sağlık sorunlarıyla uzun yıllar sürdürdüğü ipçilik mesleğini bıraktı. Erdoğan, evli ve 4 çocuk babası. (HABER: BEYHAN BALLI)