Kurduğu Ahilik Teşkilatı ile sosyal hayatımızı düzenleyen Ahi Evran-ı Veli’yi anmak ve ilkelerini yaşatmak amacıyla her yıl düzenlenen Ahilik Haftası etkinleri bu yıl 13-19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak.
Vali İbrahim Akın, bugün başlayacak 34. Ahilik Haftası etkinliklerine tüm Kırşehirlileri davet ederek, Ahilik kutlamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşriflerini beklediklerini söyledi.
Ahilik geleneğini yaşamak ve bu kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl Ticaret Bakanlığı koordinesinde ülkemiz genelinde olduğu gibi Kırşehir merkezli olmak üzere çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Bu sene 34.’sünü kutlayacağımız Ahilik Haftası programını en iyi şekilde gerçekleştirmenin gayreti içinde olacağız. 13 Eylül Pazartesi günü saat 09.00’da Kaleden Top Atışı ile başlayacak Ahilik Haftası 7 gün sürecek çeşitli etkinliklerle devam edecek.” dedi.
2021 yılının Ahi Evran-ı Veli’nin doğumunun 850. yılı olması sebebiyle UNESCO tarafından ve Cumhurbaşkanlığı’nca yayınlanan genelge ile “Ahi Evran Yılı” olarak ilan edildiğini hatırlatan Vali İbrahim Akın, “Ahilik Haftası’nın 16 Eylül 2021 Perşembe günü düzenlenecek olan bölümüne Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşriflerini bekliyoruz. Ahi şehrine yakışır bir şekilde gerçekleştireceğimiz etkinliklerimize halkımızın katılımını bekliyoruz.” sözlerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)