Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Akademik Gelişim ve Düşünce Topluluğu tarafından “Aidiyet Kültürü ve Motivasyon“ konulu söyleşi düzenlendi. 
Söyleşi öncesi MEB ARGE, Kalite ve İzleme Daire Başkanı ve NLP Uzmanı Mehmet Baki Öztürk, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette Öztürk’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil ve Anadolu Gençlik Derneği üyeleri eşlik etti.
Ziyaret sonrası geçilen söyleşide gençlerin zihnen ve ruhen gelişmede zafiyetlerinin olduğunu kaydederek konuşmasına başlayan MEB ARGE, Kalite ve İzleme Daire Başkanı ve NLP Uzmanı Mehmet Baki Öztürk, facebook-instagram-twitter benzeri mecraların bu zafiyetleri daha da ileriye götürdüğünü kaydetti. 
İnsanın bu dünyaya mutlu olmaya değil mutlu etmeye geldiğine dikkat çeken Öztürk, sevgi ve iyi niyetle mutluluğun zaten geleceğini ifade etti. 
Enerjimizi nereye koyarsak hayatın orada değişeceğine söyleşinin ilk bölümünde vurgu yapan Baki Öztürk, enerjisini sahip olduğu değer ve kaynaklar üzerine odaklayan gençlerin zorlu süreçlerden başarıyla çıkacağını anlattı.
HAYATI SEYRETME YÖNET!
21.yy’da bazı şeyleri ertelemenin mümkün olmadığı gözlemiyle sözlerine devam eden NLP Uzmanı Öztürk Öztürk, bu noktada gençlerin hedeflerine ulaşmak için önemlendirme, ölçeklendirme ve sıralama yapmaları gerektiğini belirtti. 
Öztürk, ‘’Hayatı Seyretme Yönet’’ sloganını gençlerle birlikte söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti: 
“Güneş doğmuş biz gözümüzü kapatmışız, güneşin suçu yok suç bizde. Niye? Çünkü algılarımız ve önceliklerimiz başka. Gençler artık karar alacak seviyedesiniz. İnsanlar geçmişleriyle tecrübelerini yaşar, anı sorumluluklarıyla yaşar, geleceklerini umutlarıyla yaşar. Bu üniversiteye adını veren Ahi Evran ne yapmış? Ne yapmışta bu devlet dara düştüğünde hep Ahi Evran-ı Veli’yi aramış? İnsan birikimiyle tecrübesiyle müktesebatını konuşturur, ibret alır ders çıkarır. Gençler zamanınızın kıymetini bilin, kitap okumak kendini geliştirmek için, en kritik yaştasınız bundan sonra böyle bir zaman dilimi olmayacak, yani bir şey yapmak için tam zamanı!’’
YENİ BAŞLANGIÇLAR İÇİN BAHANE LAZIMSA ’’İŞTE BUGÜN O GÜN!’’
Konuşmasının devamında biyolojik doğuşun yanında insanın zihinsel yeniden doğuş, ruhsal yeniden doğuş, sosyal yeniden doğuş ve entelektüel yeniden doğuşlar için varlığını sürdürdüğünü söyleyen Mehmet Baki Öztürk, farkındalıkla ilgili yaşanan bu yeniden doğuşların kişinin gerçek doğum günü olduğunu kaydetti. 
NLP Uzmanı Öztürk, kadim medeniyetimizde buna hidayet, idrak ve hakikat yolculuğu dendiğini hatırlattı. Yeni bir başlangıç için gençlerden kararlı bir şekilde ‘’İşte Bugün O Gün!’’ diye bağırmalarını isteyen Öztürk, çıkış yakalamak için ‘’an’ın’’ her zaman kollanması gerektiğini bildirdi. 
Söyleşinin son bölümünde içimizdeki potansiyelin farkına varmamız gerektiğini bunun içinde arayış içinde olmamızın zorunlu olduğunun altını çizen Mehmet Baki Öztürk, bu yolda engellerin olacağını, gençlerden asla pes etmemelerini, hedefe odaklanmalarını ve her zaman gayretle çabalamalarını istedi.
Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil’in sunum sonrası MEB ARGE Daire Başkanı NLP Uzmanı Mehmet Baki Öztürk’e teşekkür etmesi ve günün anısına Öztürk’e plaket vermesinin ardından program sona erdi.   (HABER MERKEZİ)