Kırşehir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında dahil olan tek şehir olmasının ardından Kırşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Müzik Şehri Kırşehir Logosu Tasarımı Yarışması”nda 253 kişinin 448 eserle katıldığı yarışmada birinci olan katılımcı Ceren Kırlak’a 10 Bin TL’lik ödül çekini Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu verdi.
Başkan Ekicioğlu, Kırşehir’in tarihsel ve kültürel birikimiyle hem Anadolu’da hem de Dünyada adından söz ettiren bir şehir olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, üzerlerine düşen sorumluluk bilinciyle bu alanda katkı sunmaya devam edeceklerini bildirdi.
Başkan Ekicioğlu; “Geçtiğimiz hafta içerisinde şehrimizin muhtelif yerlerine yerleştirdiğimiz Müzik Durakları’nın ulusal medyaya da yansıdığına şahit olduk. Biz, Kırşehir Belediyesi olarak ilimizin kültürel dokusuna katkı sunan herkesin yanında olmaya devam ediyoruz. Kurduğumuz Müzik Duraklarında gençlerimiz müziklerini icra ederek hemşehrilerimizin de takdiriyle karşılaşıyorlar. Kırşehir’in UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na Müzik alanında dahil olan tek şehir olmasının ardından Belediye olarak bir Logo Tasarımı Yarışması düzenledik ve beklediğimizden de çok sayıda başvuruyla karşılaştık. Ödül Şartnamesine uyan eserler arasından ise seçici kurlumuzun kararıyla Ceren Kırlak’ın tasarımı ödül almaya hak kazandı. Ödül alan logo tasarımı UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Ekibi tarafından da onaylandı ve bu Logo bundan sonraki çalışmalarımızda ve tasarımlarımızda kullanılacak. Bu vesileyle de ödül alan yarışmacımız Ceren Kırlak’ı kutluyor ve bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum” dedi.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Ekibi Kırşehir Belediyesi’nin düzenlediği UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Müzik Şehri Kırşehir Logo Tasarımı Yarışmasında katılımcı CEREN KIRLAK (G1LGK) rumuz isimli tasarımıyla ödül almaya hak kazanırken, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Ekibi Belediye’nin düzenlediği UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Müzik Şehri Kırşehir Logosu Tasarımı Yarışmasının sonuçlanmasının ardından yaptığı açıklamada,  “Şehrinizin yeni logosu ve görsel unsuru için tebrikler! Kendi şehrinizde düzenlediğiniz yarışma sonucunda ortaya çıkan yeni şehir görsel unsurunu içeren logonun şehriniz tarafından kullanılmasına izin verildi” denildi.(HABER MERKEZİ)