Belediye Başkanı Ekicioğlu: “Kırşehir’in müzik mirasını tüm dünyayla paylaşacağız”

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ve Kırşehir Belediyesi işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen “UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı” Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi ve Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde yapıldı. Müzik dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na alınan Türkiye'den ilk ve tek şehir olan Kırşehir’de yapılan sempozyuma müziğe ve müzik kültürüne ilgi duyan çok sayıda misafir eşlik etti.

Kırşehir’in Müzik Mirasını Tüm Dünyayla Paylaşacağız

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılışında, programı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi iş birliği ile düzenlediklerini söyledi.

Kentin UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik alanında alınan ilk ve tek şehir olduğunu vurgulayan Ekicioğlu, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda bir dizi program, konser, kültür sanat etkinliğini hayata geçiren Kırşehir Belediyesi olarak şimdi de UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı'nı gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Anadolu Abdal ve bozlak geleneğinin ilimize kattığı kültürel mirasın kazanımlarıyla UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na müzik alanında dâhil olan Kırşehir'in, bu mirasını tüm dünya halklarıyla da paylaşma fırsatı yakalamış bulunuyoruz."

Japonya, İngiltere, Azerbaycan, Kırgızistan gibi çeşitli ülkelerden katılımcıların yer aldığı etkinlikte, "Abdallık" geleneği, Muharrem ve Neşet Ertaş türküleri, Kırşehir yöresi müzik kültürü, köylerde aşık musikisi, Azerbaycan'da aşıklık geleneği, yaratıcı müzik kenti ve sürdürülebilir kalkınma, müzik ders kitaplarında yer alan eserlerin UNESCO tarafından kabul edilen değerler çerçevesinde incelenmesi gibi konular değerlendirildi.

İki gün süren UNESCO Müzik Şehri Kırşehir Uluslararası Müzik Konferansı ilk gün Neşet Ertaş Ertaş Kültür Merkezi’nde ikinci gün ise Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Sempozyum 9 oturumda yapılırken 55 bildiri sunumu yapıldı.

(HABER MERKEZİ)