Dünya Kırşehirliler Derneği Koordinasyon Başkanı Ünal Kaya, Kırşehir ve Kırşehirlileri tanıtmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan Turan TV’de, Neşet Ertaş anısına hazırladığı kitap konu edilen Ünal Kaya, Turan TV Bölge Koordinatörü ve Muhabiri Vahid Fexri tarafından yayınlanan programda kitabını anlattı.
Ünal Kaya'nın ve Neşet Ertaş'ın resimlerinin olduğu “Ünal Kaya'dan Neşet Ertaş Anısına Kitap” yazılı açılışla başlayan ve daha sonrasında muhabir Vahid Fexri, Azerice “Gönül adamı Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya'nın yapmış olduğu hizmetleri ve faaliyetleri yakından takip ediyoruz, Neşet Ertaş'ı rahmetle yad ediyoruz, Türkiye ve İstanbul’a selamlar, Ünal Kaya seviliyorsun” sözleriyle şükranlarını sunarak Azerbaycan’daki kardeşlerimize Kırşehir'i ve Neşet Ertaş'ı tanıttı.
Turan TV Bölge Koordinatörü ve Muhabiri Vahid Fexri, “Ünal Kaya'yı takip ediyorum. Öz Türk örf adetlerini tanıtarak, ata gelenek ve göreneklerimize her yerde yer veriyor. Kendisi bir gönül adamı memleketini tanıtıyor, Neşet Ertaş adına programlar yapıyor, ödüller alıyor. Türkü yazıyor söylüyor. Televizyonlarda programlar yapıyor, kitap yazıyor, gazete çıkarıyor, dernek başkanlığı yapıyor. Spora, sanata destek oluyor. Ben kendisini hayranlıkla takip ediyorum. En kısa zamanda Azerbaycan'da bir Kırşehir Kültürü Gecesi organize etmesini bekliyorum. Her zaman başımız üzerinde yeri vardır, bekliyoruz” diye konuştu.
Dünya Kırşehirliler Derneği Koordinasyon Başkanı Ünal Kaya da, “Yaptığımız hizmetlerin takip edilmesi beni mutlu etmektedir. Azerbaycan televizyon kanalları bizlerden bahsederek programlarına yer veriyorlar. İlk gördüğümde şaşırmadım değil. Ne mutlu bana Avrupa’da programlar yaptık, kitlelere ulaştık sanırım şimdi sıra Turan yolu ata yurdumuz topraklarında oralara da hizmet etme, Kırşehir'in değerleri olan Ahi Evran Veli, Aşık Paşa, Hacı Bektaş-ı Veli gibi ecdadımızın öz yurtlarını ziyaretler ederek ahde vefamızı gösterme zamanı gelmiştir diye düşünüyorum. Bizleri TV ekranlarından tanıyan dünyanın dört bir yanında kitlelerimiz var. Artık onların bizlere yakıştırdığı ‘Gönül Adamı’ mahlasını bilerek bundan sonra bütün Türk ve İslam coğrafyasındaki Türk ve türkü sevdalılarını kucaklamak benim vazifem ve görevim olacaktır. Kendi öz değerini bilmeyenin geleceğe bırakacak bir eseri de olmaz. Ecdadın bıraktığı mirasın değerini ve omuzumuzdaki ağır yükünü bilerek elimizdeki imkanlarımızı zorlayarak her alanda eksik kalınan her yerde olmaya çalışıyor ve hizmet ediyoruz. Rabbim yaptığımız hizmetlerden bizi mahcup eylemesin” dedi.
HABER MERKEZİ