Türk Dünyası Parlamenterler Vakfı’nın (TDPV) hazırladığı Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Yarışması projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kısmen mali destek almaya hak kazandı.
TDPV Yönetim Kurulu Başkanı 23 ve 24. Dönem Kırşehir Milletvekili Dr. Abdullah Çalışkan’ın gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e verdiği bilgiye göre, projenin genel amacı Ahilik ve kurucusu Ahi Evran’ın tanıtılmasına, yaşattığı evrensel değerlerin hatırlatılmasına ve bu değerlerin günümüz hayatına ve iş dünyasına ışık tutmasına katkı sağlamak. 
Proje kapsamında 5 farklı yaş ve eğitim grubuna yönelik 8 kategoride toplam13 farklı uluslararası yarışma açılacağını belirten Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Abdullah Çalışkan, şunları ifade etti:
“Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya, Kosova, Özbekistan, Romanya ve Türkmenistan’dan her yaş grubundan kişiler şiir, resim, masal/öykü, deneme, makale, senaryo, kısa film ve Ahi Baba çizgi karakter kategorilerinde eserleri ile yarışmalara başvurabileceklerdir. Tüm yarışma süreci www.ahievran.org dijital platformu üzerinden yürütülecek ve
hazırlanan kapsamlı veri tabanı sayesinde isteyenler yarışmaya katılmadan önce Ahilik ve Ahi Evran ile ilgili bilimsel makale, kitap, dergi yazısı, sempozyum bildirisi, araştırma tezi, resim ve videolara erişme imkânı bulabilecektir. Bu veri tabanı yarışma süreci bittikten sonra da hizmet vermeye devam edecektir. Yarışmaların bundan sonra geleneksel olarak her yıl düzenlenmesi ve ödül töreninin de üst düzey devlet protokolünün katılımları ile Eylül ayında merkezi olarak Kırşehir’de kutlanan Ahilik Haftası programları kapsamında yapılması düşünülmektedir.
“Proje kapsamında verilecek ödüller için sponsorlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Sponsorluk şartlarımızı https://www.ahievran.org/tr/detay/sayfalar/sponsorluksartlari/205697 adresinde bulabilecekler.” (HABER: NECLA BAĞCI)