KIRŞEHİR’DE Adana Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Tütüncü Dükkanı” oyunu sahnelenecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Adana Devlet Tiyatrosu tarafından, Jose Luıs Alonso De Santos’un yazdığı, Engin Karacaören'in çevirdiği ve Eray Eserol'un yönettiği “Tütüncü Dükkanı” adlı tiyatro oyunu Kırşehir seyircisiyle buluşacak.
6 Şubat 2018 Salı ve 7 Şubat 2018 Çarşamba günü saat 20.00’de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi Salonunda sahnelenecek oyunda “insanlık” hatırlatılıyor.
Tiyatro, iki hırsız soygun yapmak için girdikleri tütün dükkanında mahsur kalınca insanlıklarını hatırlar. “Hayat yaptığımız seçimler değil midir? Emeği ile kazanan kimdir? Kim hırsızdır? İşini kılıfına uydurup dükkanında el altından mal satan mı yoksa o dükkanı soymaya kalkanlar mı? Hepsi mi?” ile devam etmektedir.
Bilet ücretinin indirimli 4,5 TL olduğu bildirilirken, biletler İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden temin edilebilecek.
Tütüncü dükkanını soymaya kalkan iki soyguncunun trajikomik hikayesini konu alan oyunun dekor tasarımı Hakan Dündar’a, kostüm tasarımı İnci Kangal Özgür’e, ışık tasarımı Kadir Karagöl’e, koreografisi Lilia Petrova’ya, müzikleri ise Berna Tülay Uğurlar’a ait.
"Tütüncü Dükkanı"nda, Gökhan Doğan, Sema Öner Kelav, Murat Özben, Saliha Karahasan, Saadet Eylül Nalbantoğlu, Nazlı Köymen, Meryem Asil, Hakan Akyüz ve Ercan Uslu rol alıyor.
(HABER: Gülnaz CEYLAN)