2021 Ahi Evran Yılı etkinlikleri kapsamında ilimizin tarihi ve kültürel alanları hakkında resim çalışmaları yapmak üzere Türk Soylu çeşitli ülkelerden ilimize gelen ressamlar Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
Vali İbrahim Akın ziyaret sırasında yaptığı konuşmada; Türk dünyası ressamlarının tarih, kültür, müzik ve aynı zamanda Ahiliğin başkenti olan Kırşehir’in tarihi ve kültürel değerlerini resmedecek olmalarının ülkeler arasındaki kültürel iletişime ve birbirimizi daha da yakından tanımamıza önemli katkılar sunacağını söyledi.
2021 yılının Ahi Evran-ı Veli’nin doğumunun 850. yılı olması sebebiyle UNESCO tarafından ve Cumhurbaşkanlığımızca yayınlanan genelge ile “Ahi Evran Yılı” olarak ilan edildiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından organize edilen etkinlik üzerine Türk Soylu devletlerden ilimize gelen ressamların ilimizde gezip gördükleri yerleri çizerek ortaya koyacakları eserler bu yıl 34.’sünü düzenleyeceğimiz Ahilik Haftası’nda sergilenecek. Devletimiz kültürel ve sanatsal çalışmalara her zaman destek vermiştir. Bizler de ilimizde bu konularda yürütülen çalışmaları önemsiyoruz. Bu tür etkinliklerin, Türk Soyundan gelen kardeş ülkelerimizle aramızdaki dostluk bağlarını daha da pekiştireceğine inanıyoruz.” dedi.
Ticaret İl Müdürü Mahmut Dalgalı ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Eyüp Temur’un da yer aldığı ziyaret, Vali Akın ressamlarla ilimizde yapacakları çalışmalar üzerine sohbet etmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)