1997 yılından beri Eski Türk Tarihi, Atatürk ve Cumhuriyet tarihi üzerine araştırmalar yapmakta olan tarihçi yazar Sinan Meydan, Atatürk’ün Kırşehir’e gelişinin 102. Yıldönümü programı çerçevesinde 24 Aralık 2021 Cuma günü saat 19:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde söyleşi ve imza günü gerçekleştirdi.

Meydan, söyleşisinde Milli Mücadele sürecinde Anadolu topraklarının emperyalistler tarafından işgal edilmesi sonucunda çaresizlik duygusunun adeta bir karanlık gibi çöktüğü o zor şartlarda Anadolu’ya bir güneş gibi doğan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkması sonucu başlayan bağımsızlık mücadelesi ile ardından yapılan Amasya, Erzurum ve Sivas Kongrelerinde alınan kararlar doğrultusunda Anadolu halkının, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgallere karşı onurlu direnişini kronolojik sıralamasına göre dinleyicilere aktardı.

Sinan Meydan, bu süreçte Kurtuluş Mücadelesi’ne önderlik eden Heyet-i Temsiliye Başkanı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kongreler sürecinin ardından Anadolu’da karargah olarak seçtikleri Ankara’ya geçerken 24 Aralık 1919 tarihinde Kırşehir’e uğrama ve bu yolculuk sırasında yaşadıkları durumları da belgelere dayanarak aktardı.

Sinan Meydan’ın konuşmasının ardından günün anısına plâketini sunmak için sahneye gelen Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kitaplarında ağırlıklı olarak Atatürk'ün hayatı, tarih ve dil çalışmaları ve Cumhuriyet tarihini inceleyen Sinan Meydan’ın Kırşehir’de okurlarıyla buluşturmuş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Başkanımız Ekicioğlu, Atatürk’ün ilimize gelişinin 102. yıl dönümünde Kırşehir’e gelerek bir söyleşi gerçekleştiren tarihçi yazar Sinan Meydan’a ve programın hazırlanmasında katkısı olan herkese teşekkürlerini sundu. (HABER MERKEZİ)