Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ve Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından Âşık Veysel, 49. Ölüm Yıl Dönümü münasebetiyle anıldı.

Kongre ve Kültür Merkezinde 21 Mart 2022 tarihinde yapılan anma programında ilk olarak Prof. Dr. Selahattin Bekki ‘Veysel Olmak / Olabilmek’ söyleşisini yaptı. Söyleşinin ardından Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanları Âşık Veysel Türküleri dinletisi sundu.

VEYSEL DÜNYA ÇAPINDA BİR AŞK SANATÇISI

Söyleşisini yapmak üzere kürsüye gelen Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selahattin Bekki bugün Aşık Veysel’i şiirleriyle türküleriyle anacakları bir anma programı hazırladıklarını kaydetti.

Veysel olabilmek için Pir Sultanların, Ruhsatilerin, Serdarilerin, Agahilerin aşkla sulandıkları topraktan gelmek gerektiğini söyleyen Bekki, Veysel’in dünya çapında bir aşk sanatçısı olduğunu belirtti.

Bekki, Veysel’in farklı şiirlerinden den dörtlüklerle O’nun hayatını yorumlayarak edebi ve gerçek hayat anlamında bir zemin oluşturma/anlama ile birlikte Veysel olabilmenin inceliklerini anlattı.

ÂŞIK VEYSEL ÇOK SAYIDA FİLM VE DİZİYE ESİN KAYNAĞI OLDU

Âşık Veysel’in bıraktığı mirasın Türk düşün dünyası için son derece önemli olduğunu ifade eden Bekki, gerek yurt içinden gerek yurt dışından birçok sanatçının şairin eserlerini seslendirdiği bilgisini verdi.

Çok sayıda dizi ve filme Âşık Veysel’in şiirlerinin ve hayatının esin kaynağı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Selahattin Bekki, Âşık Veysel’in ölmeden önce de öldükten sonra da kıymeti bilinen ender şahsiyetlerden biri olduğu vurgusunu yaparak sözlerine son verdi.

Prof. Dr. Selahattin Bekki ‘Veysel Olmak / Olabilmek’ söyleşisinin ardından Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve öğretim elemanlarının Âşık Veysel Türküleri dinletisiyle program sona erdi. (HABER MERKEZİ)