Ailesi ile yıllardır sürdürülen girişim ve çabalar sonucu 

ŞEMSİ YASTIMAN’IN “MEMLEKET HASRETİ” BİTİYOR

10 Temmuz 1923 tarihinde Kırşehir’in Yenice Mahallesi’nde dünyaya gelen ve 10 Temmuz 1994 tarihinde 71 yaşında hayata gözlerini yuman Kırşehirli ünlü saz ve söz ustası, “Memleket Hasreti” Destanının yazarı değerli hemşehrimiz Şemsi Yastıman’ın Çanakkale’nin Lapseki ilçesindeki naaşı doğup, büyüdüğü memleketi Kırşehir’e getiriliyor.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İstanbul Ahilik Araştırma ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Süleyman Demir ve gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu ve başyazarı Şevket Güner’in Yastıman’ın ailesi ile yaptıkları girişim ve çabalar sonucu 27 yıl önce kaybettiğimiz Şemsi Yastıman’ın naaşı Lapseki Kaymakamlığı, Adatepe Köyü Muhtarlığı’nın oluru ile Lapseki’den getirilerek ölüm yıldönümü olan 10 Temmuz’da Kırşehir’de toprağa verilecek.
Şemsi Yastıman’ın oğlu Sinan Yastıman dün İstanbul Ahilik Araştırma ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Süleyman Demir ile birlikte Kırşehir’e geldi. Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu ve başyazarı Şevket Güner’le birlikte Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile görüştükten sonra Şemsi Yastıman’ın “Memleket Hasreti” Destanı’nda ifade ettiği “Hacıbektaş, Ahi Evran sultanı / Aşık Paşa, Kaya Şeyhi cananı / İmarette neslim Şeyh Süleymanı / Aşk ile bağrıma sarmak istiyom” vasiyetini yerine getirmek için şehrimiz İmaret Mezarlığı’nda incelemelerde bulundular.
İmaret Mezarlığı’nda belirledikleri yere Şemsi Yastıman’ın naaşının konulması için karar alan Yastıman ailesinin temsilcisi Sinan Yastıman, “Çeşitli sebeplerle babam rahmetli Şemsi Yastıman’ın doğup büyüdüğü topraklardan uzak olması bizleri de üzüyordu. İstanbul Ahilik Vakfı Başkanı ve yöneticilerinin, Kırşehir Çiğdem Gazetesi kurucusu ve başyazı Şevket Güner’in yıllardır yaptıkları ısrarlar sonucu Kırşehir Belediyesi’nin değerli Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve başkan yardımcılarının destekleriyle babamızın naaşını Lapseki’den Kırşehir’e nakledeceğiz ve 10 Temmuz 2021 tarihinde Kırşehir İmaret Mezarlığı’nda toprağa vereceğiz. Babamızın Kırşehir’e naklini isteyen sevenlerine ve hemşehrilerimize teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da Şemsi Yastıman’ın yıllar sonra memleket hasretinin sona erecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Şemsi Yastıman ağabeyimizin doğup büyüdüğü Kırşehirimizden uzak bir yerde bulunması ben inanıyorum ki onu da, seven bizleri de üzüyordu. İstanbul Ahilik Vakfı Başkanı ve yöneticilerinin, Kırşehir Çiğdem Gazetesi kurucusu ve başyazı Şevket Güner ağabeyimizin yıllardır yaptıkları ısrarları ve takipleri sonucu nihayet şehrimize getirilecek. Şemsi ağbi’nin naaşını 10 Temmuz 2021 tarihinde Çanakkale’nin Lapseki ilçesinden şehrimize getirerek İmaret Mezarlığı’nda toprağa vereceğiz. Böylece Şemsi Yastıman ağabeyimizin vasiyetini yerine getirmiş olacağız. Şemsi Yastıman ağabeyimize bu vesile ile bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum, Ayrıca en kısa sürece Atatürk Caddesi, Çubuk İş Merkezi önündeki alana da Şemsi Yastıman ağabeyimizin yeni bir anıtını dikeceğiz” dedi. (HABER: SALİH GÜNER)