İlimiz Merkeze bağlı Kortulu Köyü’nden olan ve yıllardır şehrimizde odun-kömür ticareti yapan Şair-Ozan İsa Erdoğan ikinci kitabı “Kırşehir Pınarı”nı yayınladı.
“Kırşehir Gönlümde Yatıyor” şiir kitabının ardından “Kırşehir Pınarı”nı yayınlayan şair İsa Erdoğan, 232 sayfadan oluşan kitabında sevgi, gurbet ve Kırşehir’in yetiştirdiği şair ve ozanları anlatan şiirleri bulunuyor.
Kendine ait şiirlerini zaman zaman türküye dönüştüren 72 yaşındaki İsa Erdoğan, kitabıyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“72 yıllık ömrümün 60 yılını Kırşehir’de geçirdim. Bu süre içinde neler yaşadım, neler gördüm. Kırşehir’in yetiştirdiği Muharrem Ertaş’lar, Çekiç Ali’ler, Neşet Ertaş’lar, Şemsi Yastımanlar, Aşık Saitler, Aşık Hasanlar, Aşık Dadaloğlu gibi ozanlarımız ve şairlerimizden ilham alarak bugüne kadar 500’den fazla şiir yazdım. Bunlardan 70 tanesi besteleyerek türküye dönüştürdüm. Kırşehir’de Yazarlar ve Şairler Derneği’ni (KIYŞAD) kurdum ve ilimiz genelindeki tüm şairleri bir çatı altında topladım. Yıllarca aşıklar gecesi, Aşıkpaşa ve Aşık Sait ve Kaman’da Dadaloğlu Anma Programları, televizyon programları düzenleyerek bu kültüre hizmet ettim. Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESEM) Kırşehir Temsilciliğini yapıyorum ve bütün şairlerimizin hak ve hukukunu gözetiyorum. İkinci kitabımı kültür yayınlarına kazandırmama katkı sunan değerli Kırşehir Belediye Başkanım Sayın Selahattin Ekicioğlu’na, Başkan Yardımcısı Sayın Nuri Araz’a çok teşekkür ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)