Kırşehir Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen ve şair Ahmet Telli’nin konuk olduğu “Şiir ve Hayat” konulu söyleşi yoğun ilgi gördü.
 6 Aralık 2021 Pazartesi günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’ndeki “Şiir ve Hayat” konulu söyleşi ve imza günü programına Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte Başkan Yardımcıları, Osman Uçar, Hamza Çam ve Tuncay Polat’la birlikte aralarında öğrenci ve öğretmenlerin de olduğu çok sayıda vatandaş katıldı.
Moderatörlüğünü ilimiz kültür elçilerinden yine şair ve yazar, aynı zamanda Kırşehir Belediyesi Basın ve halkla İlişkiler Sorumlusu Soner Demirbaş’ın yaptığı “Şiir ve Hayat” konulu söyleşide şair Ahmet Telli kendi şiirlerinin de okumasını yaptı.
Kırşehir Belediyesi Basın ve halkla İlişkiler Sorumlusu şair yazar Soner Demirbaş’ın yaptığı “Şiir ve Hayat” konulu söyleşiye “Ahmet Telli, şiirde (ve de şairde) varlık, zaman ve mekânın deneyimlenmesi ve diyalektiği konusunda neler söyler?” sorununu yanıtlayarak başlayan şair Ahmet Telli, bir şiirin nasıl olası gerektiği, şiirin bireydeki ve toplumdaki karşılığı, şiirin öznesi ve nesnesi, şiirin okurunda ve bireyde oluşturduğu-yaptığı çağrışımlar, şairin şiir ve hayatla olan diyalektik bağı, şiirin kurgusunun nasıl olduğu ve düzyazıdan ayrıldığı temel noktaları, şiir dilini verili dilden ayıran özellikleri vb konularında açıklamalarda bulundu.
Söyleşinin ardından kendi şiirlerini seslendiren şair Ahmet Telli, okurlarından gelen soruları da yanıtladı. Söyleşi programının ardında sahneye gelerek günün anısına Ahmet Telli ve Soner Demirbaş’a plaketlerini sunan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kitap Günlerinin 2-14 Aralık 2021 tarihleri arasında Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde 09.00-19.00 saatleri arasında devam ettiğini ve bu kapsamda Kırşehir Belediyesi olarak şair Ahmet Telli’yi Kırşehir’de okurlarıyla buluşturmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Ekicioğlu, göreve geldikleri günden beri Kırşehir’in her alanda gelişimi noktasında projeleri ve çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getirdi ve kültürel besinden payını almayan toplumların gelişiminin her zaman bir eksikliği taşıyacağını belirterek, Belediye olarak kültür, sanat, edebiyat alanında da bu ve buna benzer birçok çalışmayı hayata geçirdiklerini ifade etti.
Başkan Ekicioğlu, söyleşi ve imza gününe katılan Ahmet Telli’ye teşekkür ederek, programın hazırlanmasında ve sunumunda tüm emeği geçenleri kutladı. (HABER MERKEZİ)