Teşekkürler Başkan… Ekicioğlu sözünü tuttu…

OZANLAR ANITI, YERİNE KONDU…

1992’de eski Belediye Başkanlarından Dr. Cahit Gürses’in Muharrem Ertaş’ın şahsında tüm ozanları temsilen bugünkü Askerlik Şubesi Kavşağı’na yaptırdığı ve Neşet Ertaş’a açtırdığı, ancak eski Belediye yönetimleri tarafından yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları sırasında kaldırılan “Ozanlar Anıtı” gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in ve gazetemiz kurucusu ve başyazarı Şevket Güner’in haber ve yorumlarıyla Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından yeniden eski yerine kondu.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in haber ve yorumlarının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Değerli gazeteci ağabeyimiz Şevket Güner’in gündeme getirdiği ve yeniden yerine konmasını istediği Ozanlar Anıtı’nı, büyük ustamız Muharrem Ertaş’ın ölüm yıldönümü nedeniyle yeniden Türk Büyükleri Anıtı önündeki kavşağa koydurduk. Ozanlarımız Kırşehir’imizin her şeyidir. Onları unutmamız ve unutturmamız söz konusu olamaz. Gelecek nesillerimize bu değerlerimizi en iyi şekilde anlatmalıyız. Bu çerçevede kaldırılarak Belediye deposunda tutulan Ozanlar Anıtımızı yeniden yerine koyduk. Bu vesile ile Muharrem Ertaş ve Neşet Ertaş başta olmak üzere aramızda olmayan tüm ozanlarımızı saygıyla anıyorum” dedi.
Eski Belediye Başkanı Cahit Gürses’in Muharrem Ertaş’ın şahsında tüm ozanları temsilen yaptırdığı Ozanlar Anıtı’nın yaklaşık 12 yıl sonra yeniden yerine konmasından mutluluk duyduğunu ifade eden gazetemiz kurucusu ve başyazarı Şevket Güner, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na teşekkür etti ve Üç Alperen Anıtı’nı da Kırşehir-Kayseri Karayolu; Ortaköy yol kavşağına konulması isteğini tekrarladı. (HABER: BEYHAN BALLI)