2021 Ahi Evran Yılı çerçevesinde, Ahilik prensiplerine uygun olarak çalışan esnaflar her ay ödüllendirilecek. Her ay verilen Ayın Ahisi ödülünün Nisan ayındaki sahibi bayan kuaförü İbrahim Fiğ oldu.
Ankara Caddesi’nde bayan kuaförü olan İbrahim Fiğ, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı oda başkanları tarafından Nisan ayının Ahi esnafı seçildi. Ödül törenine Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz ve oda başkanları katıldı.
Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk yaptığı açıklamada, “2021 yılının Ahi Evran yılı olması sebebiyle çeşitli projeler hazırladık. Bu projeyi de belediyemizle ortaklaşa hayata geçirdik. Her ay bir esnafımıza Ayın Ahi Esnafı ödülünü vereceğiz. Nisan ayı Ahi Esnafımız İbrahim Fiğ oldu. Kendisi devletine, milletine saygılı, yıllardır ahiliğe yakışır şekilde hizmet veren bir arkadaşımız. Berber ve kuaförlerimiz de bu zor dönemden en çok etkilenen esnaflarımız arasında. Biz de onlara destek ve moral vermek amacıyla bu ödüle layık gördük. Her ay bir odamıza kayıtlı esnafımıza hediyesini takdim edeceğiz. Ahiliğin merkezi olan şehrimizde ahiliğe yakışır projeler üreterek esnafımıza destek olacağız. Bunu da tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Başarılı çalışmalarından dolayı İbrahim kardeşimizi ve bağlı olduğu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanımız Oğuz Maraş’ı tebrik ediyorum.” dedi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu da açıklamasında, “Pandemi sürecinde esnafımız zor günler geçiriyor. Hem ekonomik olarak hem de hijyen, maske ve mesafe konusunda zor bir süreçten geçiyorlar. İbrahim kardeşimizin Ayın Esnafı seçilmesi de işine ne kadar bağlı olduğunun, bu zor süreçte elinden gelen fedakârlığı yaptığının göstergesidir. Kendisini tebrik ediyorum. Bu süreci birlik olarak atlatacağız. Belediyemiz olarak esnafımızın maddi manevi yanında oluyoruz” ifadelerini kutlandı.
Ayın Ahi Esnafı seçilen İbrahim Fiğ’e Ahiliği temsilen Ahi Evran-ı Veli heykeli ve Ahilik Belgesi takdim edildi. (HABER MERKEZİ)