Kırşehirli ünlü halk ozanı, nam-ı diğer "Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş, vefatının 9. yılında Esenler‘de düzenlenen bir programla anıldı. 
Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen anma programında Erdal Şahin ve Yunus Koşar, Ertaş’ın sevilen eserlerini seslendirdi.
Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen program, koronavirüs önlemleri kapsamında maske ve mesafe kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşti. Programda katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
ABDALLIK GELENEĞİNİN SON BÜYÜK TEMSİLCİSİ “BOZKIRIN TEZENESİ”
Türk halk ozanı, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi olan Ertaş “Bozkırın Tezenesi” olarak tanınır. 1950’li yıllardan itibaren yaptığı plaklarla özellikle Orta Anadolu türkülerini ve bozlakları kayıt altına aldı. 1960’lı yıllardan itibaren bizzat kendisinin yazdığı türküleri seslendirdi. “Garip” mahlasını kullandı.
1970’li yıllarda türküleri Türkiye’de dönemin birçok sanatçısı tarafından yorumlandı. 2009 yılında UNESCO’nun Yaşayan İnsan Hazineleri envanterine girmeye değer görüldü. 25 Nisan 2011 tarihinde İTÜ Devlet Konservatuvarı tarafından fahri doktora ödülünün sahibi oldu. Bağlamadaki tavrı ve türküleri konservatuvarlarda ders olarak okutuldu. Ertaş, 25 Eylül 2012 tarihinde İzmir’de tedavi gördüğü hastanede ileri evrede prostat kanseri nedeniyle yaşamını yitirdi. (HABER MERKEZİ)