25 Eylül 2012 tarihinde kaybettiğimiz, ünlü saz ve söz sanatçısı, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi, “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ı ve abdal kültürünü anmak için Kırşehir’de her yıl düzenlenmesi kararlaştırılan “Neşet Ertaş ve Abdal Kültürü Anma Haftası” hazırlıkları devam ediyor.
Milletvekili Mikâil Arslan’ın öncülüğünde Kırşehir Gençlik Merkezi’nde bir toplantı yapıldı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre Aslan, İl Kültür Müdür Vekili Yıldız Eraslan, Kırşehir Belediyesi Basın Müdürü Halil Çalışır ile Türk Halk Müziğine gönül veren eğitimciler ve sanatçılar katıldı.
Kırşehir’de “Neşet Ertaş'ı Anma ve Abdal Şöleni”ni 7-9 Ağustos tarihlerinde düzenlenmesini uygun gördüklerini belirten Kırşehir Milletvekili Mikâil Arslan, “Kırşehir
Merkez ve bağlı ilçelerde halen usta kültürü ve geleneği devam etmekte ve yaşatılmaktadır. Bu kültürümüzün son temsilcilerinden olan Neşet Ertaş ve Abdallarımızdan günümüze gelen kültür ve yaşam tarzının devam ettirilmesi için, ilimizde Neşet Ertaş ve Abdal Kültürü etkinliklerinin düzenlenmesi için çalışmalara başladık. İnşallah büyük ozanımız Neşet Ertaş ve tüm ozanlarımıza adına yakışır bir etkinlikle her yıl anacağız” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)