25 Eylül 2012 tarihinde kaybettiğimiz, ünlü saz ve söz sanatçısı, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi, “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ı ve abdal kültürünü anmak için Kırşehir’de her yıl düzenlenmesi kararlaştırılan “Neşet Ertaş ve Abdal Kültürü Anma Haftası” hazırlıkları başladı.
Kırşehir’de "Neşet Ertaş ve Abdal Kültürü" etkinliklerinin düzenlenmesi için Kırşehir Milletvekili Mikâil Arslan, Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, Kırşehir Ticaret İl Müdür V. Mahmut Dalgalı ve Kırşehir Gençlik Spor İl Müdür V. Emre Aslan’ın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.
Toplantıda "Neşet Ertaş ve Abdal Kültürü Anma Haftası’nın tarih ve isim belirlenme çalışmaları, anma haftasında yapılacak organizasyonlar ve etkinlikler görüşüldü. Milletvekili Mikâil Arslan "Kırşehir Merkez ve bağlı ilçelerde halen usta kültürü ve geleneği devam etmekte ve yaşatılmaktadır. Bu kültürümüzün son temsilcilerinden olan Neşet Ertaş ve Abdallarımızdan günümüze gelen kültür ve yaşam tarzının devam ettirilmesi için, ilimizde Neşet Ertaş ve Abdal Kültürü etkinliklerinin düzenlenmesi için çalışmalara başladık. İnşallah büyük ozanımız Neşet Ertaş ve tüm ozanlarımıza adına yakışır bir etkinlikle her yıl anacağız” diye konuştu. (HABER: SALİH GÜNER)