Mersin Kırşehir Kültür Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen ve Kırşehirlilerin salona sığmadığı etkinlikte Neşet Ertaş türküleri coşturdu.
Kongre ve Sergi Sarayı'nda İstanbul TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Berna Aytar ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Korosu tarafından gerçekleştirilen muhteşem konserle Mersinliler, Neşet Ertaş türkülerini dinleme fırsatı buldu.
Kongre ve Sergi Sarayı'nın tıklım tıklım olduğu konsere Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Çağ Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ünal Ay, meclis üyeleri, daire başkanları Mersin Kırşehir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Azgın, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program sonunda Vali Yardımcısı Süleyman Deniz Koro şefi Kenan Yıldız'a çiçek takdim ederken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç İstanbul TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Berna Aytar'a çiçek takdim ederek, “Bu muhteşem geceyi bize yaşatan Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Korosu'na ve Mersin'i şereflendiren Berna Aytar'a teşekkür ediyorum. Büyük üstat, Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ı bugün düzenlenen etkinlik sayesinde yeniden saygı, sevgi, rahmet ve minnetle andık. Mekânı cennet olsun” şeklinde konuştu
Mersin Kırşehir Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Azgın da, böyle güzel ve anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Katılımın çok fazla olması nedeni ile birçok hemşerimiz ve Neşet Ertaş seveni konseri ayakta seyretmek zorunda kaldı” dedi.
Konser sonrası, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili S. Hikmet Koç’a Ahi Evran-ı Veli portresi, sanatçı Berna Aytar’a Mersin Büyükşehir Belediyesi Orkestrasına Derneği tarafından çiçek takdim edildi.
Cihan Azgın, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başta olmak üzere bu güzel etkinliğin organizasyonunu yapan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sinan Bayraktar, şube müdürleri ve tüm ekibine çok teşekkür etti.
HABER MERKEZİ