Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı Kaya:

“NEŞET ERTAŞ FİLMİ NEDEN ÇEKİLMEMELİ?”


Kaya: “Ertaş ailesini destekliyoruz ve sonuna kadar yanlarındayız”

Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı Ünal Kaya, çekimleri devam eden “Neşet Ertaş” Filmi ile alakalı bir açıklama yaptı.

“Neşet Ertaş’ın ailesinin almış olduğu karara saygı duyarak, Ertaş ailesini destekliyor ve yanlarında olduğumuzu bildirmek istiyoruz” diyen Başkan Ünsal yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Neşet Ertaş sağlığında aldığı karar ile hayatının film olması istememiş, gelen teklifleri kabul etmemiştir. Ailesine “Ben öldükten sonrada hayatımı film yapmasınlar buna müsaade etmeyin” diyerek vasiyetini bırakmıştır. Bizler Neşet Ertaş’ın vasiyetine sahip çıkarak onun ruhunun incinmesine rıza gösteremeyiz.

Usta bir türküsünde derki; “Sakın ol ha insanoğlu incitme canı incitme, her can bir Hak’ka bağlı incitme canı incitme”. O zaman bizlerde Neşet Ertaş’ın vasiyetine sahip çıkan ailesinin gönlünü kırmayıp, incitmeden almış oldukları karara saygı duymalıyız. Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş bir programda Neşet Ertaş’ın çekilmesi planlanan filmi ile alakalı açık ve net konuşmuş, “Babam Devlet sanatçılığını kabul etmedi ozaman biz babam öldükten sonra bu ödülü geri alalım bunun yakışığı olur mu” demişti. Sağlığında çekimini istemediği filminden ölümünden sonra çekilmeye başlanması da hiç hoş olmamıştır. Büyük Ozan Neşet Ertaş, “Dost elinden gel olmazsa varılmaz, Rızasız bahçenin gülü derilmez derdi.” Rızasız, gönülsüz hiçbir iş yapılmamalı hele birde gönül insanı halka mal olmuş, yaşayan insan hazinesi unvanını almış milyonların sevgisini kazanmış biriyse bence vasiyetine, kutlu hatıralarına dokunulmamalı derhal bu çekimlerden vazgeçilmeli ve sonlandırılmalıdır.

Keşke İşsiz, sigortasız Abdallarımızın Filmini çekseydiniz !!!

Neşet Ertaş, Devlet Sanatçılığı ödülünü “Sanatçı arkadaşlarımdan ayrımcalık olur” diye kabul etmemişti. “Benim gariplerim, yeğenlerim Abdallarımız var onların işleri yok sigortaları yok” diyerek Kırşehir Kültür Turizm İl Müdürlüğü’nde Ustalar Müzik Topluluğu kurulmasına vesile oldu.
Madem Filmi çekenler bizleri düşünüyor işte size fırsat Neşet Ertaş’a vefanızı gösterin ABDALLARIMIZIN gerçek hayatının filmini yapın. Yazın düğünlerde, kışın bir kısmı İzmir’de olursa fabrikada çaresiz kalınca hurdacılık yaparak, kağıt toplayarak sigortasız geçimini sağlamaya çalışıyor işte size gerçek hayatın acı yüzü buyurun bunu filim yapın en azından Neşet Ertaş’ın ruhunu incitmemiş olursunuz. “Benim Abdallarıma akrabalarıma sahip çıkın” diyerek vasiyet eden Usta’ya da bu vesileyle vefanızı göstermiş olursunuz” (HABER MERKEZİ)