Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Muharrem Ertaş Salonu’ndaki ikinci 
günkü anma etkinlikleri programı TRT 2’den canlı olarak yayınlanacak

25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan “Bozkırın Tezenesi” Büyük Ozan Neşet Ertaş, vefatının 9. Yılında 24 ve 25 Eylül’de memleketi Kırşehir’de gerçekleştirilecek programlarla anılacak.
Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan iki günlük programla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu şunları ifade etti:
“25 Eylül 2012 tarihinde bu dünyadan geçen Büyük Ozanımız Neşet Ertaş, mütevazı yaşam biçimiyle, türkülerinin insana ve hayata dokunuşuyla, insana ve geleceğe olan inancı ve umuduyla; benzersiz sesi ve yorumuyla Anadolu Abdal geleneğinin öncüsü ve Bozlak kültürümüzün en büyük temsilcisi olmuştur. Başta Neşet Ertaş olmak üzere Anadolu Abdal geleneğinin bütün temsilcileri sayesinde Bozlağın anavatanı olan Kırşehir, müzik alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren ilk şehir olmuştur. Bu da hepimiz için çok büyük bir gurur kaynağıdır. Bu geleneğin yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmaları, dünyamızı esir alan pandemi süreci etkilemiş olsa da; Dünya Müzik Şehri Kırşehir’de bu alandaki çalışmalarımıza bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz.
“Dünya’daki birçok müzik otoritesi tarafından sesi ve sazıyla efsane olarak kabul edilen Gönül Dağı’nın yanık yüreği Anadolu Abdal geleneğinin temsilcisi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı aramızdan ayrılışının 9. yılında sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.
“Hazırladığımız program 24 Eylül 2021 tarihinde sabah 10:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Fuaye Alanı’nda Resim Sergisi açılışı yapılacak. Saat 10:30’da ise Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Aşık Said Salonu’nda moderatörlüğünü araştırmacı yazar Adnan Yılmaz’ın yaptığı ve Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş, Bayram Bilge Tokel ve Adem Göçer’in katılımı ile “Anılarla Neşet Ertaş Sohbetleri” paneli gerçekleştirilecek. Saat 12:30’da Ahi Evran-ı Veli Camii’nde düzenlenecek Mevlit programının ardından akşam 18:00’de Davul-Zurna gösterisi, Belediye Mehter Takımı konseri, Belediye bando takımı konseri, Belediye Müzik öğretmenleri konserleri ile devam edecek. Akşam saat 20:00’de Cacabey Meydanı’nda Kıraç konseri ile ilk gün programları sona erecek.
“25 Eylül Cumartesi günkü program kapsamında ise saat 09:30’da Bağbaşı Mezarlığı’ndaki Neşet Ertaş kabri ziyaret edilecek. Saat 20:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi Muharrem Ertaş Salonu’nda ise konser programı gerçekleştirilecek. 
“Kırşehir Belediyesi ile TRT’nin ortak hazırladığı “Neşet Ertaş Anma Programı” TRT 2’den canlı olarak yayınlanacak. Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden canlı yayınlanacak Neşet Ertaş Anma Programı’nda Zafer Gündoğdu, Gülşen Kutlu, Ümit Tokcan, Nilgün Kızılcı ve TRT Ankara radyosu Korosu ile Kırşehir Abdallar Korosu sahne alacak. Bu kapsamda hazırladığımız programlara tüm Kırşehirli hemşehrilerimizin katılımını bekliyorum.” (HABER MERKEZİ)