Kırşehir Bozkırın Tezenesi Neşet Usta’yı vefatının 10. Yılında saygıyla, özlemle anacak

Neşet Ertaş Anma Programı yarın panel ile başlıyor…

Bozkırın Tezenesi Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’ı anmak için Kırşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve üç gün sürecek olan program, 23 Eylül 2022 Cuma günü saat 15:00’te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde “Neşet Ertaş” konulu panel ile başlıyor.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 23-24-25 Eylül 2022 tarihlerinde UNESCO Müzik Şehirleriyle birlikte ortak programlar ve ülkemizdeki farklı yaratıcı alanlardaki UNESCO Şehirleriyle birlikte planlamaların yapılacağı “UNESCO Uluslararası Neşet Ertaş 10. Yıl Anma Programı”nın 23 Eylül 2022 Cuma günü saat 15.00’te Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Okan Murat Öztürk, Bayram Bilge Tokel, Hilmi Şahballı ve Abdullah Gündüz tarafından verilecek olan panelle başlayacağını açıkladı.

Başkan Ekicioğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Kırşehir Belediyesi olarak hazırladığımız ve 3 gün boyunca dolu dolu etkinliklerle sürecek olan UNESCO Uluslararası Neşet Ertaş 10. Yıl Anma Programı’nı UNESCO Yaratıcı şehirler Ağına Müzik alanında dahil olan ilk ve tek şehir Kırşehir’in tarihsel ve kültürel birikimine yaraşır bir biçimde gerçekleştiriyoruz. Bilindiği üzere başta Neşet Ertaş olmak üzere, Anadolu Abdal Geleneğinin bütün temsilcileri sayesinde Bozlağın anavatanı olan Kırşehir, müzik alanında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren ilk ve tek şehir olmuştur. Bu da hepimiz için çok büyük bir gurur kaynağıdır. Bu geleneğin yaşatılması, hak ettiği değere erişmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması için planladığımız önemli çalışmalara, Dünya Müzik Şehri olan Kırşehir’de bundan sonra da ara vermeden devam edeceğiz.

“Cuma günü saat 15.30’da ise Cacabey Meydanı’nda Halil Daylak, 16:30’da ise Maksut Feryadi konseri verilecek. Saat 17:00’da ise Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nden Cacabey Meydanı’na Kortej Yürüyüşü yapılacak. Cacabey Meydanı’ndaki Açılış Konuşmalarının ardından saat 17.45’te Belediye Abdallar Topluluğu’nun Davul-Zurna Gösterisi’ni takiben, saat 18:00’da Hilmi Şahballı Konseri verilecek. Programın UNESCO Uluslararası boyut kazanmasıyla Gürcistan’dan Batumı, İtalya’dan Lady Halo, ve Almanya’dan Duo Malıkı Konserlerini takiben saat 21.30’da Okan Murat Öztürk sahne alacak. 23-24-25 Eylül tarihlerinde, üç gün dolu dolu sürecek olan programlara tüm Kırşehirli hemşehrilerimizi bekliyoruz.” (HABER MERKEZİ)