Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi ve Japon-Anadolu Arkeoloji Enstitüsü tarafından düzenlenen “Müzeler Günü” etkinliği Pazartesi günü Kaman ilçemize bağlı Çağırkan köyünde gerçekleştirilecek.

Kaman Kaymakamı Mehmet Usta’nın verdiği bilgiye göre, Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Konferans Salonu’nda saat 10.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak Müzeler Günü etkinliğinde Müze Müdürü İzzet Esen, JİCA Başkanı Yuko Tanaka, Vali Hüdayar Mete Buhara birer konuşma yapacaklar. Kamanlı Kadınlar ve Ahi Evran Üniversitesi öğrencilerinin “Hititli Pirva ve Ailesi” konulu drama gösterisinin ardından Barış Yüce ve Çağrı Temir bağlama ve türkü konseri sunacaklar.

Adem Göçer’in vereceği Davul-Kaşık Oyunu gösterisinin ardından Kaman İbn-i Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları gösterisinde bulunacak. Program yerel yiyecek ikramı ve çay seronomisi ile devam edecek.

Öğleden sonra saat 13.16.30 saatleri arasında da Müzeler Günü etkinliği devam edecek. Servinaz Sevinç’in Cam Üfleme Sanatı Gösterisi, Kaman Gençlik Merkezi’nin Okçuluk gösterisi, JİCA/Türk Japon Vakfı’nın Origami Gösterisi izleyecek.  Program Japon çay seromonisi sunumu ve cam-takı-çanak-çömlek-yerel el sanatları sergisinin gezilmesi ile sona erecek. (HABER: BEYHAN BALLI)