Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü ile Anadolu Türk Müziği Uygulama ve Araştırma Merkezi ortaklığında “Muharrem Ertaş Anma Programı” düzenlendi.

6 Aralık 2021 tarihinde Üniversitemiz Ahi Evran Kongre ve Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen programa akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salahaddin Bekki, Muharrem Ertaş’ın hayatı hakkında bilgiler verdi.

Ertaş’ın çocukluğundan itibaren düğünlerde ve bayramlarda saz çalmaya başladığını söyleyen Bekki, Muharrem Ertaş’ın gelmiş geçmiş en iyi bozlak okuyucularından biri olduğunu vurguladı. Muharrem Ertaş’ın Geleneksel Halk Müziğinin önemli bir temsilcisi olduğunu da belirten Prof. Dr. Salahaddin Bekki, Kırşehir ve İç Anadolu Bölgesinin en değerli ozanlarından biri olduğunu ifade etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Salahaddin Bekki’nin konuşmasının ardından Haydar Yasin Ertaş, Naci Şimşek, Muhammed Ali Bal, Neşet Doğan ve Kürşat Yaşar Muharrem Ertaş’ın türkülerini seslendirdiler. (HABER MERKEZİ)