Milas Türk Halk Müziği Derneği, büyük usta Neşet Ertaş için anma programı düzenledi.
Bozkırın Tezenesi Ertaş’ın yeğenleri, yerel sanatçılar ile Dursun Girgin ve davul-zurna ekibi, salonu dolduran Milas’lılara unutulmaz bir gece yaşattılar. 
Türk Halk Müziğine sayısız eser kazandıran, sazı ve sözü ile milyonların gönlünde taht kuran, kendi deyimiyle ‘Garip Neşet Ertaş’  ölümünün 9’ncu yıldönümünde bir kez daha gönüllere girdi.
NEŞET ERTAŞ PARKI, USTANIN TÜRKLERİYLE ÇINLADI…
Emek Mahallesi’ndeki Neşet Ertaş Parkı, günboyu üstadın türküleriyle çınladı. Neşet Ertaş isminin sonsuza kadar yaşaması için Milas Belediyesi tarafından Emek Mahallesi’ndeki parka adının verildiğini belirten konuşmacılar, Başkan Tokat ve meclis üyelerine teşekkür ettiler.
Kırşehir’den gelen Neşet ustanın yakın akrabaları; Burhan Ertaş, Birol Ertaş ve Ali Çakıcı başta olmak üzere, Turgut Taş, Şaban Türkoğlu, Metin Özkurt, Mahmut Kök ve Gülten Akbalık, seslendirdikleri ustanın eserleriyle salondakilere muhteşem bir akşam yaşattılar.
Kırşehir İl Kültür Müdür Yardımcısı Eyüp Temur, Neşet Ertaş’ın hayatından kısa kesitleri aktardığı konuşmasında; “Neşet Ertaş sanatçı kişiliğinin yanı sıra öyle bir insan sevgisiyle dolu bir yüreğe sahip ki, bugün günümüzde insanlar ayrıldığı eşini öldürürken o, ayrıldığı eşine 3 tane şiir yazmış ve türkü olarak bizlere miras bırakmıştır. ‘Yazımı kışa çevirdin’, ‘Dane dane benleri var yüzünde’ ve ‘Tatlı dillim güler yüzlüm’ adlı türküleri, ayrıldığı eşi için yazmıştır. Babasına ise ‘Cahildim dünyanın rengine kandım’ diye sitem eden sanatçı; TBMM tarafından Yüksek Hizmet Ödülü’, UNESCO tarafından ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ ve İstanbul Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ünvanı almıştır. Bizim Kırşehir’de seni seviyorum demek yerine, ‘sana kurban olurum’ denir. Ben de konuşmama o deyimle son vermek istiyorum. Size kurban olurum” diyerek merhum sanatçının ölmeden 2 ay önce yazdığı bir şiiri okudu.
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise; “Usta sanatçının adı sonsuza kadar Milas’taki bir arkta yaşayacak. Bu, Neşet Ertaş gibi sanatçılara olan vefa borcumuzdur. Kırşehir’den gelen dostlarımızı aramızda görmekten, birlikte üstadı anmaktan son derece mutluyuz” diyerek, geceye katılan Milas’lılara da teşekkür etti.
Kırşehir’den gelen ustanın yakın akrabaları; Burhan Ertaş, Birol Ertaş ve Ali Çakıcı bir saati aşkın sahne kaldılar. Neşet Ertaş türkülerini seslendiren sanatçılar, adeta müzik ziyafeti sunarken, programı bitiren sanatçıları salondakiler bırakmadı.  (HABER MERKEZİ)