Nevşehir'in Göreme beldesinde düzenlenen "4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali" sona erdi.
Belediye etkinlik alanında oluşturulan sahneye renkli kıyafetlerle çıkan, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ekipleri ülkelerine özgü halk oyunlarını sergiledi.
Çok sayıda vatandaş ile turistlerin izlediği etkinlikte, Bulgaristan'dan gelen "Yaşlılar Korosu" söyledikleri Türkçe türkülerle beğeni topladı.
Program, Kırşehir Halk Oyunları Ekibi'nin gösteri ve konseri ile sona erdi.
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, 4'üncüsünü düzenledikleri festivale yurt içi ve yurt dışından katılan tüm ekiplere teşekkür ederek, "Sadece Göreme’mizi değil, Kapadokya’mızı, hem de ülkemizin kültür değerleri ile beraber ortak noktada bir kültür alışveriş yapmaktır. Aynı zamanda içimizdeki bu sevgi, saygıyı ülkeler arasında paylaşmaktır. Biz bu noktada bunu önemsiyoruz. Biz bu yıl da dördüncüsünü düzenledik. Yaptığımız etkinlikler çerçevesinde bölgemizdeki bu kültürleri yansıtmak, aynı zamanda ülkemizi dış ülkelere tanıtmak istiyoruz. Turizmdeki en büyük kültür değerlerdir” dedi.
Festivalde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan ve Bulgaristan ülkelerinden gelen halk oyunları ekipleri ile yurt içinde de Kırşehir, Bursa ve Ankara'dan gelen toplam 8 halk oyunları ekibi yer aldı.
Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 400 kişinin katıldığı festival, bu yıl “15 Temmuz Özel Gösterimi” bağlığında gerçekleştirildi.
Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, "Halk oyunlarında sergilenen kültürler ülkelerin zenginliğini gösteriyor. Bu zenginliği burada yaşatan, tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Cingil, festival kapsamında beldeye gelen konuklara Göreme'yi tanıtıcı çeşitli broşür ve hediyelerin yer aldığı çanta hediye etti.
(AA)