KIRŞEHİR Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, “Kültür ve Turizm” temalı kısa film yarışması düzenleneceğini duyurdu. Yarışmaya katılım 1 Haziran’da sona erecek.
Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından “Kültür ve Turizm” temalı kısa film yarışması düzenleneceğini bildirerek, başvuruların ajans merkezi olan Hatay’a şahsen ya da posta yoluyla yapılabileceğini belirtti.

Birinciye 5, ikinciye 3, üçüncüye de 2 bin TL ile özendirme ödlü olarak da bir esere bin TL ödülün verileceği yarışmayla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından ‘Kültür ve Turizm’ temalı kısa film yarışması düzenlenecektir. Katılım ücretsiz olup, amatör ve profesyonel tüm ulusal ve uluslar arası katılımcıları açıktır. Karışmaya katılmak için hazırlanan eserlerin en geç 1 Haziran 2015 tarihine kadar ajansın Hatay merkezine şahsen veya posta yoluyla iletilmesi gerekmektedir. Yarışmaya başvuruda bulunmak isteyen katılımcı adaylar ‘http://www.dogaka.org.tr/haber-detay.asp?M=1&Medya=guncel-haberler&H=2084&Haber=bolgemizde-kultur-ve-turizm-temali-kurmaca-kisa-film-yarişmasi-başliyor’ adresindeki basın haberi ile DOĞAKA ödüllü yarışma başvuru linki olan http://www.dogaka.gov.tr/kisafilm/ adresini inceleyerek, gerekli bilgi ve belgelere ulaşabileceklerdir. Yarışmada dereceye girenlerden birinciye 5.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 2.000 TL, özendirme ödülü olarak da başarılı bulunan bir esere 1.000 TL ödül verilecektir” denildi.
“Kültür ve Turizm” temalı kısa film yarışması ile ilgili bilgi Ahi Evran Mahallesi Ahi Caddesi No.10 adresinde hizmet veren Kırşehir Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden şahsen ya da 0386 213 44 43 nolu telefondan alınabilecek.
KURMACA KISA FİLM YARIŞMASI BAŞVURU ESASLARI
“Yarışma, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Osmaniye Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenmektedir. Ajansımız bünyesinde ilk defa düzenlenecek olan; "Kurmaca Kısa Film Yarışması", "Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun"a istinaden 2009 tarihinde Bakanlar Kurulu Kararı ile Bölgesel Kalkınma ekseninde faaliyet gösteren 26 Kalkınma Ajansı'ndan biri olarak kurulan ve TR63 Düzey2 Bölgesini oluşturan Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerinde faaliyet gösteren T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) faaliyet gösterdiği illerdeki kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla düzenlenmektedir.
“İlk kez düzenlenecek olan Kurmaca Kısa Film Yarışması; ‘Kültür ve Turizm’ temalı olup; Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerindeki ekonomik, sosyal, kültürel potansiyelin ortaya çıkarılması ve görünürlüğünün artırılmasını hedeflenmektedir.
“Kadrajımdan Doğu Akdeniz’ ortak sloganıyla; başvuru sahipleri, her üç ilimiz için de ortak bir çalışma sunabileceği gibi, İl bazlı olarak da çalışmalarını hazırlayabilirler.
KATILIM KOŞULLARI
Kurmaca Kısa Film ve Belgesel Yarışması'na katılacak eserlerin, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın faaliyet gösterdiği şehirlerde (Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye) çekilmiş olması gerekmektedir.
Yarışma; Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Osmaniye Belediyesi çalışanları ve birinci dereceden akrabaları dışında herkese açıktır.
Yarışmanın yapılabilmesi için; Kurmaca Kısa Film dalında en az 6 filmin katılmış ve bu başvuruların da, ön değerlendirmeyi geçmiş olması gerekir. Başvuru sayısı, bu sayıya ulaşılamadığı takdirde yarışma açılmayacaktır. Söz konusu kurmaca kısa film dalındaki yarışmaya, 1 Ocak 2012-1 Haziran 2015 tarihleri arasında tamamlanmış yapımlar katılabilir.
“Yarışmaya katılım esasları arasında daha önceden ulusal ya da uluslararası yarışmalara katılmış olmak engel değildir. (Ancak aynı eser ile bu yarışmalardan ödül almamış olma şartı aranmaktadır.) Katılımcılar; yarışmaya en fazla 2 filmle yarışmaya katılabileceklerdir. Eserlerinin süresi 15 dakika ile sınırlıdır. Kurmaca filmlerin, orijinal dilleri ne olursa olsun, Türkçe alt yazılı olması gerekmektedir. Yarışma için başvuru yalnızca bir kişi (yönetmen/yapımcı) tarafından yapılmalıdır. Başvuru belgesinde belirtilecek tüm bilgilerin doğruluğu, imzalayan kişiyi bağlar. Bu bilgiler nedeniyle doğabilecek hukuki sorumluluk imza sahibine aittir.
“Hazırlanan eserlerin, DVD formatında, 6 kopya olarak teslim edilmelidir. Kopyaların her birinin üzerine Yönetmenin adı, soyadı,
Filmin Adı, Süresi, Yapım tarihi yazılmalıdır. Teslim edilen kopyalar arşivlenecek olup, iade edilmeyecektir. Başvuru formuna ek olarak filmle ilgili iki fotoğraf, yönetmenin fotoğrafı, yönetmenin özgeçmişi (en fazla 100 sözcük) ve filmin özeti (en fazla 100 sözcük) istenmektedir. Bu bilgilerin aynı zamanda, basılı malzeme olarak veya CD'ye kaydedilmiş olarak gönderilmesi de gerekmektedir.
“Teknik şartlara uymayan filmler, hiçbir şekilde değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvuru formu, www.dogaka.gov.tr adresinden temin edilmektedir. Başvuru eserlerinin, DOĞAKA Yarışma Yürütme Kurulu adresine en geç 01.06.2015 tarihinde saat 18.00'e kadar ulaştırılması zorunludur. Gönderim bedeli katılımcılara aittir. Posta ve kargo hizmetlerinden kaynaklanacak gecikme ve hasarlardan, Yarışma Yürütme Kurulu sorumlu değildir. Gönderilerinizin ulaştığını teyit etmek maksadıyla, ajansımız 0 326 212 25 74 telefonundan bilgi alabilirsiniz.
TELİF HAKLARI
“Yarışmaya katılan filmlerin senaryo, müzik, alıntı ve bunun gibi telif hakkı doğuran eserlerle ilgili teliflerinin, yönetmen/yapımcı tarafından alınmış olması gerekmektedir.
“Telif haklarıyla ilgili doğabilecek sorunlarda maddi veya manevi tazminat/hak ve alacak talebinde bulunacak üçüncü şahıslarla hukuki uyuşmazlıklarda, sorumluluk tek başına başvuru sahibine (yönetmen/yapımcı) aittir.
“Telif hakları konusunda ilişkin, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı bu konuda hiçbir yükümlülüğü olmadığını ve sorumluluğu kabul etmediğini beyan eder.
“Başvuruyu yapan yönetmeni/yapımcısı, eserlerin kullanımına ilişkin hakların, ticari amaç taşımaksızın; Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Osmaniye Belediyesi tarafından, her türlü etkinlik ve tanıtım faaliyetlerinde ortaklaşa ve/veya bağımsız kullanılmasını kabul etmiş sayılır.
“Yarışmayı birlikte düzenlemekte olduğumuz ortak Belediyelerimiz tarafından yürütülecek olan sponsorluk antlaşmaları, ajansımız görev ve sorumluluğu dışında gerçekleştirilecek olup, belediyelerimizce yapılan sponsorluk anlaşmaları nedeniyle doğan maddi haklar ve/veya yükümlülükler de ortaklığımız bulunan söz konusu kurumlara aittir.
DEĞERLENDİRME USUL VE YÖNTEMLERİ
“Ön Değerlendirme ve Yarışma Yürütme Kurulu; aday filmlerin başvuru koşullarına uygunluğunu denetler ve yarışmanın sürecini yönetir. Üyeleri; Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansında görev almakta olan 5 kişilik bir kuruldan oluşur. Kararlar, salt çoğunlukla (en az 3 oy) ve gerekçeli olarak verir. Kurul, ödüle değer eser bulunamaması durumunda, ödül vermeme hakkını saklı tutar. Kurul içerisinde, oy hakkı bulunmayan, ortak Belediyelerimizden birer gözlemci de Kurul toplantısında yer alabilir. Jüri Üyeleri ise; ön değerlendirmede uygun bulunan aday filmlerin içerisinden, yarışmada ödül alacak eserleri belirler.
ÖDÜLLER
“Kurmaca Kısa Film Yarışması için belirlenmiş olan ödüllerimiz, birincilik ödülü 5.000 TL, ikincilik ödülü 3.000 TL, üçüncülük ödülü 2.000 TL, Seçici Kurul tarafından gerekli görülürse Özendirme Ödülü 1.000 TL olup, ödüllere ilişkin vergiler, ajans tarafından karşılanmak üzere net tutar olarak ödenecektir.”