Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi SBMYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi Esra Yılmaz moderatörlüğünde Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt ile “Biz Bize Tiyatro” adlı online söyleşi düzenlendi. 1 Nisan Perşembe günü AYDEP toplantı sistemi üzerinden soru- cevap şeklinde gerçekleşen programa Sosyal Bilimler MYO Müdürü Hayrettin Şahin, Müdür Yardımcısı İbrahim Aydın, SBMYO öğretim görevlileri,  Sosyal Bilimler MYO öğrencileri, Radyo Televizyon bölümü öğrencileri, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, bölüm başkanları, üniversitenin diğer fakültelerinden öğretim üyeleri ve öğrencileri ve Kırşehir’de ki tiyatroseverler katıldı. 
Devlet Tiyatrosu 12 yerleşik birimde faaliyetlerine devam etmektedir
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, tiyatronun insana dair bir sanat dalı olduğunu belirterek tiyatronun ilkçağlardan bu yana hep var olduğunu söyledi. Tiyatro hareketlerinin batılı anlamda 150 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu kaydeden Kurt, “Ankara, İstanbul, Bursa’da başlayan tiyatroyu sevdirme ve yaygınlaştırma eylemi Trabzon, Adana, Antalya, Erzurum, Sivas Devlet Tiyatrosu gibi 12 yerleşik birimde faaliyetlerine devam etmektedir. 1949 yılından bugüne kadarki süreçte devlet tiyatrosunun 12 yerleşik yeri olmuştur. 70 sene içerisinde 77 sahne ile yoluna devam etmektedir. Devlet konservatuvarları, akademik bir kurumdur. Hem çocuk oyunları hem de gençlik oyuncuları oynamaktadır. Bireyler tiyatro izlerken kitap okuyor gibidir. En doğuda Van’da en batıda Edirne’de devlet tiyatromuz var. Mümkün olduğunca bu akademik kurumu bütün şehirlerimizde yaygınlaştırmak istiyoruz. En büyük hayalimiz 81 ilimizde perdeler açılması” ifadelerini kullandı.
Devlet Tiyatrolarından Kırşehir’e Her Hafta Oyun!
81 ile tiyatro açmayı hedefleyen ve 5. Kalkınma planı kapsamında yer alan faaliyetleri anlatan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, “Kayseri’ye yeni bir sahne açtık. Ankara’da sahnelerimiz faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda Kayseri ve Ankara’nın arasında yer alan Kırşehir’de de çok güzel bir sahnemiz mevcut. Sahnemize her hafta bir oyun göndereceğiz. Kırşehir, Kayseri ve Ankara’nın bir sahnesi gibi oldu” dedi.
Ankara’ya Tiyatro Müzesi!
Eserlerin sergileneceği bir müze kurmak istediğini projeleri arasında olduğunu dile getiren Kurt: “Müzeler toplumların aynasıdır bu yüzden müzeleri çok önemsiyorum.  Ankara’da bir müze kurmak istiyorum. Tiyatrodaki şapka, çiçek, kıyafetler, ayakkabı, eskizlerin birçok eserin yer alacağı bir müze projelerimiz arasında yer alıyor. İnşallah bu hayalimizi de bir ilk olarak hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Devlet Tiyatrolarında görev alan Dramaturglarımız dünyada olup bitenleri takip edip bize haber veriyorlar. Örnek verecek olursak İngiltere’ye yeni bir sahne açıldı. Bunu hemen fark edip bize gösteriyorlar. Bizde çalışmalarımızda değerlendiriyoruz. Bu anlamda yeniliklere açığız” dedi. 
 “10 Saniyede Biletler Tükeniyor”
Tiyatroseverlerin bilet bulamıyoruz serzenişleri üzerine ise oyunların çok beğenildiğini söyleyen Kurt, “Biletlerimiz günler öncesinden, satışa çıkar çıkmaz, 10 saniyede tükeniyor. Pandemi sürecinde de seyircimizi sanattan mahrum bırakmadık. Youtube’dan hem yetişkin hem çocuk oyunlarımız izleniyor.” ifadelerini kullandı. Nöbetçi tiyatro, açık hava yaz oyunlarının yanı sıra kamyon tiyatro hakkında da bilgi verdi. Kurt: “ilki Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgesinde düzenlenen Kamyon tiyatromuz 56 bölgede oyun sergiledi. Yaz aylarında, "Kamyon Tiyatrosu" ile hiç oyun izlememiş yaklaşık 12 bin çocuğu ve "Açık Hava Yaz Oyunları" ile de 7 bin 418 seyirciyi tiyatroyla buluşturduk. Kamyon tiyatrosuyla Devlet Tiyatrolarının ulaşamadığı yer kalmayacak. Kamyon tiyatromuz ile sanatı sokağa taşımak istiyoruz.” dedi.
Kırşehir’e sürekli gidip geliyorum!
Kırşehir’e sürekli gidip geldiğini söyleyen Mustafa Kurt sözlerine şöyle devam etti: “Kırşehir’de annem babam yaşıyor. Sürekli gidip geliyorum. Sevdiğim bir şehir bende Nevşehir doğumluyum” dedi. Öğrencilerin sevdiğiniz mesleğimi yapıyorsunuz yoksa başka bir bölüm mü okumak isterdiniz? sorusuna ise Kurt: “ İlkokulda, ortaokulda küçük müsamereler olurdu. Hep o gösterilerin içinde yer aldım. Hep tiyatro alanında olmak istedim. Öğretmenimin yönlendirmesiyle Ankara’da bir konservatuvar olduğunu, burada bir tiyatro bölümü olduğunu, bu bölümden mezun olanların Devlet Tiyatrosu’nda sanatçı olarak çalışmaya başladıklarını öğrendim. Öğretmenlerim sayesinde devlet konservatuvarına girdim. 1988 yılında mezundum. Hem rejisör hem oyuncu, hem yönetmen ve genel müdür olarak çok severek yapıyorum işimi” ifadelerini kullandı. 
“Tiyatroya Aşığım”
Kurt: “Tiyatroya aşık işine aşık biri olarak tiyatro alanında bulunmak isteyen öğrencilerimize bol bol kitap okumalarını tavsiye ediyorum. Tek yönlü kalmayıp kendilerini geliştirmelerini, sanatın her alanıyla ilgilenmelerini, müzik, resim, tiyatro, sinema, vs. gibi kendini geliştirebilecekleri alanlar tercih etmelidirler. Televizyondaki tiyatro ve sahnede izleyici ile karşı karşıya gelinen tiyatronun farkı sorulduğunda ise bizim en büyük avantajımız izleyici ile aynı anda nefes alıp veriyoruz “ dedi.
Keyifli ve samimi bir atmosferde gerçekleşen söyleşi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı 2. Sınıf öğrencilerinden Emine Şimşek’in Erol Yavuz’un “Sahneler” şiiri okumasıyla ve Öğretim Görevlisi Esra Yılmaz’ın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt’a, KAEÜ yönetimine ve tüm katılımcılarına teşekkürlerini sunmasıyla sona erdi. (HABER MERKEZİ)