AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı hemşehrimiz Nadir Alparslan’dan “Neşet Ertaş Müzik Müzesi” sözü aldı

KIRŞEHİR’E NEŞET ERTAŞ MÜZİK MÜZESİ YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan şehrimizdeki kültür ve turizm çalışmalarını yerinde inceledi.

Valiler Kararnamesi ile şehrimize ataması yapılan Vali Hüdayar Mete Buhara ziyaretiyle başlayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Vali Mete Buhara ile birlikte şehirdeki turizm çalışmalarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra AK Parti Kırşehir İl Başkanlığını ziyarette bulunan Alpaslan, İl Başkanı Seher Ünsal ve partilileri ile bir araya geldi.

AK Parti Teşkilatı ziyaretinde İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ali Demir, belediye başkanları ve ilçe başkanlarının da katıldığı bir toplantıyla katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, il genelinde oluşturulan talepler iletildi.

NEŞET ERTAŞ MÜZİK MÜZESİ YAPILACAK

AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal tarafından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan’dan “Neşet Ertaş Müzik Müzesi” sözü alındı.

Parti binasında düzenlenen toplantının ardından Bakan Yardımcısı Alpaslan ile görüşen İl Başkanı Seher Ünsal, kentin tanıtımında ve bilinirliğinde önemli bir yere sahip olan Neşet Ertaş için daha fazla adım atılması gerektiğini söyledi. Genç nesillere tanıtımı, Ertaş’ın Türk Halk Müziği ve Bozlak kültürüne yaptığı emeklerin, çalışmaların doğru şekilde anlatılması ve sergilenmesi için Neşet Ertaş Müzik Müzesine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Ünsal, müzik müzesini en çok hak eden ilin UNESCO Müzik Şehri Kırşehir olduğunu da söyledi. Ünsal, müzik müzesi ile Ertaş’ın yanı sıra “Abdal” kültürüne emeği olan birçok sanatçı hakkında da bilgilerin yer alabileceğini aktardı.

Toplantının ardından tadilat çalışmaları süren Cacabey Medresesi inşaatını inceleyen Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kırşehir için önemli yapılardan bir tanesi olan Medresesinin Eylül ayına kadar tamamlanarak, hizmete açılması için talimat verdi. Melikgazi Türbesi, Lale Caminde de yapılan incelemelerinin ardından konuşan Alparslan, kültürel miraslara sahip çıkılacağını ve Melikgazi Türbesi ile Lale Camiinin çevre düzenlemelerine kısa sürede başlanacağını söyledi.

Kırşehir ziyaretini AK Parti Gençlik Kolları tarafından organize edilen “Kesikköprü Hanı Gençlik Buluşması” programı ile tamamlayan Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, gençlerle sohbet etti.

AK Parti Kırşehir Gençlik Kolları Başkanı Haydar Bilgin, Kırşehir Alperen Ocakları Samet Yeniçeri, Kırşehir Ülkü Ocakları Başkanı Nurullah Yağmur, TÜGVA temsilcilerinin de da katıldığı programda Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, gençlerin sorularını cevaplandırarak, taleplerini aldı, devam eden projeler hakkında gençlere bilgi verdi. (HABER MERKEZİ)