KIRŞEHİR’DE Turizm Haftası dolayısıyla 22 Nisan’a kadar bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla 39’uncu yılında bu sene Kırşehir’de farklı etkinlikler gerçekleştirilerek, Kırşehir’in turizm potansiyelinin artırılması amaçlanıyor.
Toplumda turizm bilincini geliştirmek, turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nda, Türkiye’de hizmet veren Japon Seyahat Acenteleri Kırşehir’e davet edilerek, Kırşehir’in tarihi, kültürü ve doğası tanıtıldı.

AŞIKPAŞA TÜRBE.avi_snapshot_03.03_[2015.04.18_13.23.40] copy
15-16 Nisan tarihlerinde Kırşehir’e davet edilen Japon Seyahat Acenteleri yetkililerine, Aşıkpaşa Türbesi, Cacabey Medresesi, Mucur Yeraltı Şehri gezdirilerek, Japon turistlerin ilimize gelmesini sağlama noktasında önemli bir adım atıldı.
Japon Seyahat Acenteleri yetkililerinin ilimiz Kırşehir’i tanıması ve Japon halkının ilgisini çekmesi açısından yapılan gezi ile ilgili bilgiler veren Kültür ve Turizm İl Müdürü Yıldız Eraslan, “15-22 Nisan tarihleri arasında her sene düzenlenen Turizm Haftası sebebiyle bu sene 39'uncusunu kutluyoruz. Bu yıl farklı ve verimli bir etkinlik yapalım istedik. Türkiye'de şu an ne kadar Japon Seyahat Acentesi varsa onları ilimize davet ettik ve iki gün onları ilimizde ağırladık. İlimizi gezdirdik. Aşıkpaşa Türbesi ile diğer tarihi, turistik yerlerimizi anlatacağız. Bu gezinin verimli olacağı kanaatindeyim. Geri dönüşümünün olacağı kanaatindeyim. İnşallah her sene Turizm Haftamız böyle verimli geçer” diye konuştu.
Kırşehir’in tarihi değerlerinden etkilenen Japon Seyahat Acenteleri yetkilileri de, “Kırşehir'i düşündüğümüzden çok çok daha güzel bulduk. Kırşehir'i biz biraz daha küçük, kasaba gibi düşünüyorduk. Cacabey Medresesi'nden çok etkilendik. Yeraltı şehrinin bu kadar büyük olacağını tahmin etmemiştim. Mucur çok harikaydı. Kapadokya'da 3-4 tane yeraltı şehri gezmiştik, ama orada hiç olmayan şeyleri gördük. Çok etkilendik. İnşallah Japon turistleri getirebiliriz diye umuyorum. Kırşehir'de çok güzel şeyler gördük. Çoğu Japon'un ilgisini çekebilecek yerler var diye düşünüyorum Kırşehir'de” ifadelerini kullandılar.
39’uncusu gerçekleştirilen bu yıl ki Turizm Haftası kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen tanıtıcı gezilerin önümüzdeki yıllarda da düzenlenmesi planlanırken, yapılan gezilerle Kırşehir’in turizm potansiyelinin Türkiye’de ve dünyada bilinir hale geleceği ve turist sayısının her geçen gün artması bekleniyor.