Neşet Ertaş’ın vefatının 9. Yıldönümünde Kırşehir’e gelen ünlü 
sanatçı Kıraç, Kırşehir halkına unutulmaz bir müzik ziyafet çekti

KIRŞEHİR’DE KIRAÇ RÜZGÂRI

Türkiye’nin sevilen ve önde gelen sanatçılarından Kıraç, “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ın 9. Ölüm yıldönümü nedeniyle Kırşehir Belediyesi’nin düzenlediği konserde binlerce kişiye unutulmaz bir müzik ziyafeti çekti.
Dün Kırşehir’e gelen Kıraç 74 yaşında kaybettiğimiz ünlü saz ve söz sanatçısı "Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş ile babası Muharrem Ertaş ve Çekiç Ali’nin Bağbaşı Mahallesi’ndeki kabirlerini ziyaret ederek dua okudu. 
Akşam Cacabey Meydanı'nda Vali İbrahim Akın, Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile birlikte binlerce kişiye unutulmaz bir konser veren Kıraç, zaman zaman Neşet Ertaş’tan ve Kırşehir’den övgüyle bahsetmesi, konseri izleyenlerin yoğun alkışlarına neden oldu.
Büyük izdihamın yaşandığını ve binlerce Kırşehirlinin çok geride kaldığını gözlemleyen Kıraç, güvenlik güçlerinden rica ederek barikatları kaldırdı ve sevenlerine daha yakın olarak konserine devam etti. 
Cacabey Meydanı’nda sahneye çıkan Kıraç konserde Neşet Ertaş’ın “Yolcu”, kendisine ait şarkılarından "Zaman", "Gidiyorum", "Endamın Yeter", "Ayşem", "Ya seninle ya sensiz", "Senden başka" gibi eserlerini seslendirdi, konseri izleyen vatandaşlar da Kıraç'ın şarkılarına eşlik etti.
Büyük üstat Neşet Ertaş’ın memleketi Kırşehir'de olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Kıraç’a Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu tarafından bir plaket sunuldu.
Burada kısa bir konuşma yapan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Neşet Ertaş anma programına yoğun katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti.
Ozanlar Muharrem Ertaş, Neşet Ertaş, Çekiç Ali, Hacı Taşan'a da teşekkür eden Ekicioğlu, "Ozanlarımız türkülerini birçok ülkeye, şehre ulaştırdı. Bu kültür çok kıymetli. Eğer Kırşehir olmasaydı Türk halk müziği eksik kalacaktı. Bu kültürü gelecek kuşaklara aktarmak hepimizin boynunun borcudur." diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)