Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası olarak, 34. Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Bacıyan-ı Rum Etkinliği kapsamında Eğitimci-Yazar Dilek Cesur seminer ve imza günü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Dünyanın ilk kadın girişimci derneği olan Bacıyan-ı Rum"Bacıyan-ı Rum", Anadolu Kadınlar Birliği anlamını taşıyor. Anadolu’da "Bacı" kelimesi, abla, kız-kardeş anlamına geliyor. "Bacı" kelimesi, günümüzde de Anadolu'nun birçok şehrinde yaygın olarak kullanılıyor. "Rum" kelimesi ise Anadolu anlamını ifade etmektedir. İlme, sanata ve ahlâka son derece önem verilen Ahilikte, kadının da sosyal ve ekonomik hayatta önemli bir yeri vardı. Kadınların teşkilatlanıp gelişmesi için Ahi Evran'ın eşi Fatma Bacı, dünyanın ilk kadın teşkilatı olan "Bacıyan-ı Rum" teşkilatını yani Anadolu Kadınlar Birliği'ni kurmuştu. 
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, “Kadim Kültürümüzün kadınlara verdiği bu değeri evlatlarımıza ve yaşamı yetiştiren, koruyan, büyüten, güzelleştiren kadınlarımıza aktarmak bizlerin görevidir. Anneliğin kutsallığını ve zorluğunu bizzat yaşamaktayız ve bu sebeple Eğitimci - Yazar Dilek Cesur’u davet ederek bu zorluğu hepimiz adına biraz olsun kolaylaştırmak istedik” dedi.
Seminer ve İmza Günü etkinliğinin ardından da bir açıklama yapan Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz “34. Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Bacıyan-ı Rum etkinliği programı seminer ve imza gününe olan yoğun ilgiden çok memnun olduk. Seminer ve İmza gününe katılarak bizleri onurlandıran davetlilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kutlandı. (HABER MERKEZİ)