TRT Kent FM'de hazırlanan "Ankara'nın İçinden" adlı programda, Başkent'te yaşayan Kırşehirliler ile Kırşehir anlatıldı.
Programda, Kırşehir ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Lokman Yıldırım, KIR-DER Kadın Kolları Başkanı Gül Koyuncu, Köyümüz Dalakçı Dergisi Editörü ve KIR-DER'in Medya Sorumlusu Murat Köksal ile Birlikte TRT Ankara Radyosu Muhasebe Müdürü ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Nedim Güzel ile birlikte "Sılayı Gurbette" buluşturdular.
Yapımcılığını Ahmet Fatih Oğan'ın sunuculuğunu Esra Ömeroğlu'nun yaptığı programda KIR-DER ‘in faaliyetlerinin yanı sıra, Kırşehirli Türk büyüklerinden Şeyh Edebali, Ahi Evran-ı Veli, Cacabey, Aşık Paşa, Süleyman Türkmani, Yunus Emre en iyi şekilde anlatıldı. Kırşehir'in yetiştirdiği ünlü sanatçılardan, Aşık Said, Muharrem Ertaş, Ali Çekiç, Şemsi Yastıman, Neşet Ertaş, Bahri Altaş, Tufan Altaş, Ekrem Çelebi, İsmail Altunsaray, Nedim Güzel, Yılmaz Köksal, Emel Taşçıoğlu, Zeynep Cihan, Emine Ata ve Yeşim Köksal başta olmak üzere Kırşehir'in turistik yerleri konuşuldu.
Program yurtiçinden ve yurt dışından yayın boyunca adeta Kırşehirli hemşerilerimiz tarafından telefon akınına uğrarken, sanatçı Nedim Güzel, söylediği türküler ile gurbetteki hemşerilerini sıla ile buluşturdu.
Program sonrası KIR-DER ‘in geleneksel hale getirdiği her gittiği yere Akıllı Pekmez hediye etme olayı burada gerçekleşerek program yapımcısı ve sunucusuna hediye edildi. (HABER MERKEZİ)