KIRŞEHİR Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nde kültürel zenginlikleriyle ilgi gördü.
Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde düzenlenen 11.Travel Turkey Turizm Fuar Kongresinde, kültürel miraslar çatısı altında, Türk ve dünya turizmi ile kültürel ve doğal varlıkların dünyaya tanıtılması koruması bilinci gibi konular ele alındı. Bu yılki partner ilin Nevşehir, partner ülkenin ise Ukrayna olduğu fuarda, ayrıca Erken Rezervasyon Kampanyası Lansmanı ve 3. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi gerçekleştirildi.
Aynı anda iki önemli fuara ev sahipliği yapan İzmir, turizmle dolu çok renkli bir 4 gün geçirdi. Dünyanın farklı coğrafyalarından 36 ülke ile Türkiye’nin 54 kentinden gelen katılımcılar, Travel Turkey ve Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresinde lezzet ve eğlenceyi buluşturdu.
Bu yıl 11. kez düzenlenen fuarda, Kırşehir’in ve bölgenin tanıtımı açılan stantla yapıldı.
Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu’nun mini konserleriyle dikkati çeken Kırşehir standına yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi ilgi gösterdi.
Fuar hakkında AA muhabirine bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Yıldız Eraslan, Türkiye'nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travel Turkey İzmir Fuarı'nın her kesimden yerli ve yabancı turist için önemli olduğunu söyledi.
Kırşehir'in sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerin kurulan stantlarda anlatıldığını dile getiren Eraslan, şunları söyledi:
"Yerli ve yabancı turizm yatırımcılarına, acentelere, satın alıcılara ve tatil planı yapmakta olan tüm tüketicilere sunmak üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak İzmir Travel Turkey Fuarı'nda yerimizi aldık. 2017 yılı içinde katıldığımız 6. fuar oldu.
Önceki yıllarda yalnızca EMITT'e katılım sağlanırken 2017 yılı içinde 6 ayrı fuara katılarak Kırşehir’imizi sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerle her bölgede tanıtmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önceki yıllarda göre katılım sağladığımız fuarlar ile yeni bir rekora imza atmış olduk. Kırşehir'i her platformda tanıtmak üzere elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."
BU ARADA Geçen yıl 36 farklı ülke ve 60 ilden toplam bin 179 katılımcının yer aldığı fuarda bu yıl ise 36 ülke ile 54 ilden bin 284 katılımcı yer aldı. Çin Halk Cumhuriyeti ve Kırgızistan’ın yanı sıra dünyaca ünlü turizm adası Phuket ile Tayland’ın ilk kez katılacağı fuarda ayrıca 33 ülke stant açtı. Ayrıca fuar kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Troia’nın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girişinin 20.yılı olması nedeniyle ‘2018 Troia Yılı’nın tanıtımında Travel Turkey İzmir’de etkinlikler düzenlendi.
KIRŞEHİR (AA)