KIRŞEHİRLİLERİN kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşma noktası olacak olan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi ile şehrimiz 5 bin yıllık tarih ve kültür kenti unvanını yeniden kazanmış olacak.
250 ve 750 kişilik çok amaçlı salonları, fuaye ve sergi alanları, etnografya müzesi, dernek odaları, kurs odaları ve yönetim biriminin olduğu 6 bin metrekare oturum alanı ile 18 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olan Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nün de yeni hizmet yeri olacak.
Kırşehir’de mevcut Kültür Merkezi’nin yeterli olmaması nedeniyle başlatılan proje ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezimiz açılışa hazırlanıyor, Kırşehir’e uzun yıllar hizmet edecek. Neşet Ustanın ismine yakışır bir eser oldu. Kültür Merkezimiz hizmet vermeye başladığında Kırşehir tam bir kültür şehri olacak. Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi inşaatı tamamlandı, şu anda tefriş çalışmaları devam ediyor. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirileceği, Kırşehir’e yakışır bir kültür merkezimizi herhangi bir aksilik olmaz ise Mart sonu Nisan başı gibi açmayı planlıyoruz. Sergi salonları, dernek ve kurs odaları ve modern mimarisi ile Kültür Merkezimiz Anadolu’nun ikinci büyük kültür merkezi olacak. Hizmete sunduğumuzda, bütün vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşmasını sağlayacağız. Kırşehir’i her alanda geliştirecek, değiştirecek ve Kırşehir’e yeni sosyal alanlar kazandıracak. Daha büyük hedeflere, daha büyük projelerle ilerlemek adına şehrimize yeni hizmetler ekliyoruz. Bu hizmet yarışında biz kendimizle yarışarak daha iyisini, daha güzelini deneyimimiz ve mühendislik bilgimizle harmanlayarak yeni projeler ürettik” dedi.
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nin iç mimarisiyle ilgili de bilgiler veren Başkan Bahçeci, “İki tane salonumuz var. Bir tanesi 750 kişilik, Muharrem Ertaş Konser Salonu. 250 kişilik salonumuz var Aşık Said Salonu. Bir küçük salonumuz da Şemsi Yastıman Salonumuz olacak. Fuayeler ve atölyeler bulunacak. Toplantı salonlarımız var iki tane biri büyük, biri küçük. Maalesef ilimizde masa etrafında toplantı yapacak bir mekan yoktu. Bunu sağladık. Kitap Kafe şeklinde kitap ve CD satış yeri olacak. Kurslarımızdan çıkan ürünlerimizin satışı da yapılacak burada. Kırşehir halıları dünyaca ünlü bilindiği gibi. Dünyaca ünlü halılara sahibiz, ama Kırşehirliler bundan çok haberi yok. Kırşehir halıları üzerine yazılmış birçok kitap, makale var. Bunların hepsini derleyip topluyoruz ve Kültür Merkezimiz bodrum katında çok güzel bir müze yapacağız, Halı-Kilim Müzesi. Kırşehir’de oturum büyüklüğü olarak en büyük bina oldu. 6 bin metre oturuma sahip olan, 3 katlı 32 bin metrekare devasa bir proje oldu. Biz hedefimizi her zaman büyük koyduk. Kırşehir inanıyorum ki burayı en güzel şekilde kullanacak. Sadece etkinlik olduğu günler değil, her gün yaşayan bir Kültür Merkezi yaptık. Arzumuz bismillah deyip açtığımızda hiçbir eksik olmadan Kırşehir’in şanına yakışır, Neşet Ertaş’ın ismine yakışır bir şekilde hizmet vermesidir. Kültür Merkezimiz de bir Kırşehir Evi oluşturacağız. Kırşehir motifleri yer alacak. Yemekli 100 kişilik toplantılar yapılabilecek” şeklinde konuştu.
(HABER: GÜLNAZ CEYLAN)