Kırşehir Şehit Aileleri Derneği geçen yıl hazırladığı ve 6 ay süreyle devam eden "Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz Projesi"nin ardından yeni bir projeyi daha hayata geçirme kararı aldı.   
Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mutlu Kılıçaslan, dün düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği "Bayrakla Birleşen Şehitlerimiz Projesi"ne ve Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklemiş olduğu “Gönüllü Gençler ve Şehit Aileleri” Projelerini valilik ve belediye başta olmak üzere birçok resmi kurumun katkı yaptığını ifade etti. 
Minnet ve özlemle şehitlere vefa için dernek olarak farklı projeler uyguladıklarını dile getiren Kılıçaslan, "Maksadımız belli, istikametimiz belli. Niyetimiz, akıbetimiz hayır olur inşallah. Evlatlarını Allah’a ve vatana şehit veren ailelerimiz ve cennete uçurduğumuz şehitlerimizin yakınlarıyla bir olmaya, birlikte olmaya devam ediyoruz. Biz şehitlerimizden bir an bile ayrılmadık. Şehitlerimizin anneleri, babaları, evlatları, kardeşleri bir an olsun cennetteki yakınlarını sinesinden ayrı tutmadı. İlelebet sinemizde çarpmaya da devam edecekler” dedi.
Bu yıl da İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün desteklediği olduğu "Vatan Kalesinden Cennete Uçanlar" projesi ile yeni birliktelikler ve sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Mutlu Kılıçaslan, 10 Mart 2021 tarihinde başlayan, 3 Eylül 2021 tarihine kadar devam edecek olan proje kapsamında yapacakları etkinliklerle ilgili şunları söyledi:  
1-“İlmek İlmek Halıya Dokunan Şehitlerimiz”
“Daha önceki projelerimizle şehitlerimizin halıya dokudan fotoğrafları, Türk Bayağı ve Kuran-ı Kerim eşliğinde 80 ailemize takdim edilmişti. Bu projede de 20 ailemize şehidimizin halıya dokunmuş fotoğrafını, Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim ile takdim edeceğiz.
2- “Şehitlik Ağacı Projesi”
“Bu proje kapsamında 193 şehidimizin isimlerinin bulunduğu künyeler, anıt şeklinde bir ağaca asılacak.
3- “Hoş geldin Ey Şehri Ramazan”
“Bu proje ile Ramazan ayında şehitlerimize mevlit okutarak semazen eşliğinde şehit ailelerimize iftar yemeği vereceğiz.
4-“Bozkırdan Karadeniz’e Kardeşlik Gezisi”
“Şehit ailelerimizin moral ve motivasyonunu yüksek tutmak, birlik ve beraberliğini pekiştirmek üzere Trabzon, Rize ve Artvin illerinde bulunan şehit aileleri ile buluşturacağız.
5- Aşure ikramı
“Ahmet Yesevi camisinde şehitlerimiz adına aşure dağıtımı yapacağız.
6- Şehitlik konulu tiyatro gösterimi yapacağız.
7- Vatan İçin Can Verenler Albümü
“Şehitlerimizin yaşatılması adına hayat hikâyelerini bir kitapta toplayarak şehitlik albümü çıkaracağız. Devletimize, devletimizin büyüklüğünü bizlere sıcaklığı ile hissettiren devlet büyüklerimize başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız olmak üzere tüm bakanlarımıza teşekkür ediyoruz.
“Projeye desteklerinden dolayı, Sayın Valimiz İbrahim Akın’a, şehitlik ağacı ve katkıları için Kırşehir Belediye Başkanlığına ve Sayın Selahattin Ekicioğlu’na, İl Emniyet Müdürümüz Murat Türesin’e, İl Jandarma Alay Komutanımız Ferhat Kuran’a, İl Müftümüz Mehmet Yaman’a, Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürümüz Sayın Cemalettin Duran’a, Orman İşletme Müdürümüz Sayın Reşat Karacaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Kurtuluş Yılmaz’a teşekkürü borç biliyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)