kitap

KIRŞEHİR Belediyesi’nin öncülüğünde Halkbank’ın sponsorluğunda 29. Ahilik Haftası’nda bu yıl ilki gerçekleştirilen Kitap Fuarı’nda ünlü yazarlar Kırşehirlilerle buluştu.
Cacabey Meydanı’nda gerçekleştirilen 1. Kırşehir Kitap Günleri’ne 68 yayınevi ve 27 yazar katıldı.
Kırşehir Belediyesi tarafından organize edilen 29. Ahilik Haftası Kitap Günleri sona erdi.
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Kitap Günleri etkinliklerinin sürekli düzenleneceğini ve insanın kitaplara ulaşması için gerekli olan her şeyi yapacaklarını söyledi.
23 Mayıs Pazartesi günü açılışı gerçekleştirilen ve Kırşehirlilerin yoğun ilgi ve alaka gösterdiği Türkiye’nin en iyi yayınevleri ve seçkin yazarlarının bir araya geldiği 1. Kırşehir Kitap Günleri’nde Kırşehir halkı, imza ve söyleşi programları ile yazarlarla sohbet etme fırsatı buldu.
Kırşehir’de ilk kez düzenlenen ve önümüzdeki yıl da düzenlenmesi planlanan Kitap Fuarı’nın ilgi görmesi ve Kırşehirlilerin kitap fuarına talebinden mutlu olduklarını belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “68 yayınevi Kırşehir’de, okumak gençliğimiz için çok önemli. Yayın evleri de okurları için kitaplarında indirim yaptı. Kitap Günlerinin devamını da yapacağız. İnsanımızın kitaplara kolay ulaşımını sağlamak da biz yöneticiler için önemli bir görev” ifadesini kullandı.
29. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 1. Kırşehir Kitap Günleri 23 Mayıs tarihinde Cacabey Meydanı'nda açılan çadırda Rasim Özdenören’in söyleşisi ve kitaplarını imzalaması ile başladı.
Kitap fuarına Nuri Pakdil, Hüseyin Su, Ataol Behramoğlu, Bestami Yazgan, Bahattin Atak, Anar Rızaev, İmdat Avşar, İhsan Tevfik Kırca, Sadık Yalsızuçanlar, Mustafa Armağan, Hanefi Avcı, Erhan Afyoncu, Halit Ertuğrul, Kahraman Tazeoğlu, Sinan Yağmur gibi yazarların yanı sıra yerel yazarlar da katılarak söyleşi ve imza günü yaptı.
40'lar Kulübü Yayınevi, Alfa Kitap, Artemis Yayınları, Ataç Yayınevi, Ayrıntı Yayınları, Az Kitap, Beyaz Pusula Yayınları, Bilgi Yayınevi, Büyükdoğu Yayınları, C Planı Yayınları, Cağaloğlu Yayınları, Can Yayınları, CarpeDiem, Dergah Yayınları, Destek Yayınları, Diriliş Yayınları, Doğan Kitap, Doğu Batı Yayınları, DolceVita Kitap, Edebiyat Dergisi Yayınları, Ephesus Yayınları, Epsilon Yayınları, Esin Yayınları, Everest Yayınları, Gençokur Yayınları, Girdap Kitap, GO Kitap, H Yayınları, Hece Yayınları, Hepsi Çocuk Yayınları, İletişim Yayınları, İlgi Kültür Sanat Yayınları, İnkılap Yayınları, İpek Yayınları, İş Bankası Kültür Yayınları, İz Yayınları, İzlenim Sanat, Kapı Yayınları, Kashna Yayınları, Kesit Yayınları, Kırşehir Belediyesi, Koridor Yayınları, Mavi Uçurtma Yayınları, Metis Kitap, Minval Yayınları, Mola Kitap, Mostar Yayınları, Nar Yayınları, NatıonalGeographıc, Nesil Çocuk, Nesil Yayınları, Ötüken Neşriyat, Özlem Yayınevi, Pegasus Yayınları, Pinus Kitap, Profil Kitap, Redhouse, Semerkand Yayınları, Şadırvan Yayınları, Şule Yayınları, Tekin Yayınevi, Timaş Yayınları, Yakamoz Yayınları, Yakın Plan Yayınları, Yapı Kredi Yayınları, Yeditepe Yayınları olmak üzere 68 yayınevinin katıldığı 1. Kırşehir Kitap Günleri’nde Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Ulaş Salih Özdemir, Hüseyin Su, Ataol Behramoğlu, Bestami Yazgan, İmdat Avşar, İhsan Tevfik Kırca, Mustafa Armağan, “Haliç'te Yaşayan Simonlar: Dün Devlet Bugün Cemaat” ile “Cemaat'in İflası, Hoca'nın Ayağının Kaydığı Yer” kitaplarının yazarı eski Emniyet Müdürü Hanife Avcı, Erhan Afyoncu, Halit Ertuğrul, Kahraman Tazeoğlu, hemşehrimiz Tolga Akpınar, Hayrullah Eraslan, Osman Aytekin, Ufuk Cengiz, hemşehrimiz Sinan Yağmur, Bülent Parlak Söyleşi ve İmza Programı'nda Kırşehirlilerle buluştu.
Söyleşi ve İmza Programları'nın yanı sıra panellerin de düzenlediği 1. Kırşehir Kitap Günleri'nde "Azerbaycan Edebiyatındaki Edebi Nesiller Arasında İlişkiler" konulu panel de gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Reşat Macidov, Pervin Nuraliyeva, Anar Rızayev katıldı. Mustafa Taşçı, Sadık Yalnızuçanlar ve Leyla İpekçi'nin konuşmacı olarak katıldığı "Yunus Emre" konulu paneli de Kırşehirliler ilgiyle izledi.