Kırşehir Belediyesi Edebiyat etkinlikleri kapsamında, 12 Mart 2022 Cumartesi günü saat 16:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde şair yazar Şükrü Erbaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Yayın Yönetmeni şair-yazar Ahmet Bozkurt’la, moderatörlüğünü Kırşehir Belediyesi basın ve halkla ilişkiler sorumlusu şair-yazar Soner Demirbaş’ın yaptığı “Diyar-ı Kalp’ten Gönül Dağı’na Şiir ve Hayat” konulu bir söyleşi ve imza günü programı gerçekleştirildi.

Salonun şiir severler tarafından tamamen doldurulduğu gözlemlenirken, şair ve yazarlar şiir üzerine sunumlarını gerçekleştirdiler. Büyük Ozanımız Neşet Ertaş’a da özel bir bölüm ayrılarak Ertaş’ın Anadolu Abdal Geleneği içindeki öncü rolünün irdelendiği söyleşide şair Şükrü Erbaş, Neşet Ertaş’la ilgili olan anılarına da yer verdi.

Şair Ahmet Bozkurt ise şiirin ve şairin varoluş sürecine dair kuramsal açıklamasında Halk Edebiyatının öneminin altını çizdi. Ahmet Bozkurt, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ olarak kent belleğinini oluşturulması noktasında yapmış oldukları kitap çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Yapılan söyleşinin ardından, dinleyicilerin sorularının yanıtlanmasının ardından şair ve yazarlara günün anısına plaket takdimi gerçekleştirildi.

12 Mart 2022 Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde şair yazar Şükrü Erbaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Yayın Yönetmeni şair-yazar Ahmet Bozkurt’la imza günü ve söyleşi programı gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, göreve geldikleri günden beri Kırşehir’in her alanda gelişimi noktasında projeleri ve çalışmaları hayata geçirdiklerini ifade ederek, kültür sanat alanında da birçok çalışmaya imza attıklarını ifade etti.

Başkan Ekicioğlu, geçtiğimiz Aralık ayında Kırşehir Kitap Günleri kapsamında şair Ahmet Telli’yi Kırşehir’de konuk ederek şiir severlerle buluşturduklarını dile getirerek, 12 Mart 2022 Cumartesi günü saat 16:00’da Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde şair yazar Şükrü Erbaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Yayın Yönetmeni şair-yazar Ahmet Bozkurt’la “Diyar-ı Kalp’ten Gönül Dağı’na Şiir ve Hayat” konulu bir söyleşi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başkan Ekicioğlu, bu tür söyleşi programlarının bundan sonra da belirli aralıklarla devam edeceğimi söyleyerek söyleşiye katılan şairlere ve programın hazırlanmasında tüm emeği geçenlere teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)