BU YIL12-18 Eylül tarihleri arasında 35.’si gerçekleştirilecek olan Ahilik Haftası, Ahiliğin Merkezi Kırşehir’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

         12 Eylül Pazartesi günü Cacabey Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayacak olan kutlamalar, çeşitli programlar ve konserler ile devam edecek. Ahilik Haftası’nın festival havasında geçeceğini belirten Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı BahamettinÖztürk,açıklamasında şunları ifade etti:

“Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ahilik Haftası Kutlamalarımızı yapacağız. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sayın Cumhurbaşkanımızın da Ahilik Haftası Kutlamalarında Kırşehir’de olmasını bekliyoruz.Ekonomik olarak zor zamanlar geçiren esnafımız için de bayramımızın hayırlı geçmesini umuyorum. Bu bayramları ne kadar dolu dolu geçirirsek o kadar şehrimize faydası olur. Şehrimizin kültür turizmi de bu coşkudan faydalanır.        12 Eylül Pazartesi günü etkinliklerimiz başlıyor. Bayram öncesinde davul zurna eşliğinde esnafımızı kutlamalara davet edeceğiz. Pazartesi günü de çelenk sunumu ve kortej yürüyüşü ile etkinliklerimize başlayacağız. Büyük bir heyecanla Ahilik Bayramı’nı yaşatmak istiyoruz. 81 ilin birlik başkanı, 13 federasyon başkanı, devlet büyüklerimiz, bürokratlar şehrimizde bir araya geliyor. Bu bayramın ev sahibi Kırşehir, asıl sahibi esnaftır, halktır. Bayramımıza sahip çıkmalı ve Kırşehir’in misafirperverliğini göstermeliyiz. Ahiliği önce Türkiye’ye sonra Dünyaya tanıtmalıyız. Ayrıca 14 Eylül Çarşamba günü Ahi Sofrası Yöresel Yemek Yarışmamız var. El lezzetine güvenen herkesi yarışmaya bekliyoruz. Müracaatlar 9 Eylül Cuma günü sona erecek. Başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımızı da başvuru yerlerine bekliyoruz. Bu yarışma ile hem vatandaşlarımız özgüvenlerini tazeleyecek hem de Kırşehir’in unutulmaya yüz tutmuş yemekleri hatırlanacak. Birliğimiz olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da Ahilik Haftası boyunca vatandaşlarımıza Ahi Pilavı, Ahi Helvası ve Şerbet ikram edeceğiz.     Bu bayramı ben değil biz olarak geçireceğiz. Kırgınlıklarımızı ve kızgınlıklarımızı bir kenara bırakarak, bu haftaya Kırşehir meselesi olarak yaklaşmamız gerekir. Birlik ve beraberlik içinde festival havasında bir bayram geçireceğimizi umuyorum.”(HABER MERKEZİ)