Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ)  Jeotermal Kaynaklı Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından özel gereksinimli çocuklar için “JEOKAREM Çocuk Şenliği” isimli bir etkinlik düzenlendi.

20 Temmuz 2022 tarihinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde gerçekleştirilen etkinliğe akademik ve idari personel ile çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

Etkinlik ilk olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Figen Tuncay’ın açılış konuşması ile başladı. Tuncay konuşmasında, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin pilot üniversite olma sürecinden bahsederek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin kurulma aşamalarını anlattı.

Pilot üniversite sürecinin Kırşehir için çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Figen Tuncay, “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, 150 yataklı sağlık hizmeti veren bir hastane olarak 2021 yılında hizmet vermeye başladı.” dedi.

Hastane olarak pek çok alanda hizmet verdiklerini dile getiren Tuncay, konuşmasına şöyle devam etti:

“En büyük amacımız Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hizmetlerini gelişmiş teknolojik donanıma sahip merkezimizde, jeotermal sulara entegre ederek nitelikli ve kaliteli bir şekilde vermektir.” Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin çalışma prensipleri ve hasta bakım hizmetlerine değinen Prof. Dr. Figen Tuncay,  ilk kez gerçekleştirdikleri JEOKAREM Çocuk Şenliğine katılım gösteren herkese teşekkür etti.

Prof. Dr. Figen Tuncay’ın konuşmalarının ardından bir konuşma da Doç. Dr. Fatmanur Aybala Koçak yaptı.

Koçak konuşmasında, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde Çocuk Polikliniğinin kuruluş aşamalarını anlatarak bu poliklinikte Aralık ayından itibaren hizmet vermeye başladıklarını dile getirdi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Çocuk Polikliniğinde çok güzel imkanların olacağını da söyleyen Doç. Dr. Fatmanur Aybala Koçak, tedavi hizmetlerinin çeşitlendirileceğini ve bütün çocukların bu hizmet ve tedavilerden yararlanabileceklerini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından etkinlik, pasta kesimi ve eğlence ile devam etti. (HABER MERKEZİ)