Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından, Remzi Özçelik’in yazdığı “Hacı Bektaş” adlı tiyatro oyun 25 Ocak 2022 Salı günü saat 19:00’da Kırşehir Belediyesi Neşet Ertaş Kültür Merkezi Salonunda sahnelenecek.

Tiyatronun konusu, “13’üncü yüzyılda Selçuklu hakimiyetindeki Anadolu, Moğol istilası tehdidi altında zor zamanlar geçirmektedir. Siyasi kargaşa ve savaş tehdidine karşın inanç ve felsefenin insan sevgisiyle harmanlandığı dergahlar, aşıklara, kendilerini hak yoluna adayan dervişlere ev sahipliği eder. Hacı Bektaş-ı Veli de Horasan’dan Anadolu’ya uzanan yolculuğunda Ahi Evran’dan Tapduk Emre’ye, Yunus Emre’den İshak Bey’e nice önemli isimle karşılaşacak kesişen yollar onun düşün dünyasını şekillendirecektir. Anadolu kültüründe çok önemli bir yere sahip olan Bektaşiliğin temellerinin atıldığı tarihsel süreci konu edinen oyun onun düşünsel bir olgu olduğu kadar bir yaşam biçimi olarak ele almakta kendine has renkleri ve motiflerine ışık tutmakta, tarihten sanata, kültürden düşünme biçimine değin Anadolu yaşamını nasıl etkilemiş olduğuna dair ayrıntıları gözler önüne sermektedir.”

Bilet ücreti tam 18 TL, indirimli 10 TL’den satışa sunulurken, biletlerin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden ve Aşık Paşa İl Halk Kütüphanesi’nden temin edilebileceği bildirildi. (HABER MERKEZİ)